Kerst staat voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf en je gasten te trakteren op een feestelijk voorgerecht dat niet alleen heerlijk is maar ook nog eens gezond? Deze zalmbonbons staan prachtig op elke kersttafel, en het beste is dat ze eenvoudig te maken zijn!

Ingrediënten:

  • 400 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram zuivelspread
  • ½ avocado
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels bieslook (vers)
  • peper en zout

Zo maak je deze heerlijke zalmbonbons:

1. Kies 4 kleine kommetjes, schaaltjes of koffiekopjes en bedek ze met plastic folie.

2. Leg de zalmplakken eroverheen, zorg ervoor dat ze goed overlappen om gaatjes te voorkomen. Laat de zalmplakjes iets over de rand hangen voor het makkelijk dichtvouwen van de bonbons.

3. Meng de zuivelspread, 1 theelepel citroensap, en gesneden bieslook met de garnalen  in een kom.

4. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

5. Verdeel de vulling over de zalm in de kommetjes en vouw de overhangende zalm naar binnen. 

6. Bind strak het plasticfolie en draai dicht als een snoepje voor een mooie bonbon.

7. Laat zo de zalmbonbons minstens 15 minuten (of langer) opstijven in de koelkast.

8. Snij de avocado in mooie plakjes zodat ze op de bonbons passen

9. Haal de zalmbonbons uit de koelkast. Haal ze uit het folie en leg ze op een bordje.

10. Garneer met de avocado en eventueel nog wat overgebleven bieslook en garnaaltjes.

Eet smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?