Opgezette buik tijdens de overgang

Opgezette buik tijdens de overgang: hoe kom ik ervan af?

Die opgezette buik tijdens de overgang. Verschrikkelijk! Veel vrouwen ervaren hierdoor dan ook klachten. En de oorzaak voor de opgezette buik tijdens de overgang? Die kan bij iedere vrouw verschillen. Gelukkig zijn er verschillende zaken om de klachten van een opgezette buik tijdens de overgang te verminderen. Het helpt bijvoorbeeld om de juiste voeding te eten en voldoende te bewegen. Maar waarom krijg je eigenlijk een opgezette buik tijdens de overgang? Hoe zorg je ervoor dat je minder klachten ervaart? En op welke manier kan Zlim jou helpen om af te komen van die opgezette buik tijdens de overgang? Wij vertellen je alles wat je moet weten over jouw opgezette buik tijdens de overgang!  

Waarom heb ik een opgezette buik tijdens de overgang?

Wellicht heb je al wel eens gehoord dat hormonen invloed hebben op de werking van jouw darmen. Als een vrouw in de overgang is veranderd de hormoonhuishouding. Dit komt omdat de aanmaak van progesteron en oestrogeen afneemt. Wanneer het gehalte van progesteron en oestrogeen in jouw lichaam afneemt, wordt er minder gal geproduceerd. Hierdoor is het mogelijk dat jouw spijsvertering minder snel gaat werken. Zit zorgt er vervolgens voor dat gassen zich gaan ophopen. Hierdoor kan jij een opgeblazen gevoel, winderigheid of buikpijn ervaren. Dit is dus waar jouw opgezette buik tijdens de overgang vandaan komt.  

 

Dit is niet de enige mogelijke oorzaak voor jouw opgezette buik tijdens de overgang. Het is namelijk ook mogelijk dat jij tijdens de overgang meer vocht gaat vasthouden. Dit vocht zorgt voor een opgeblazen gevoel. Ontzettend vervelend, al die klachten door jouw opgezette buik tijdens de overgang. Maar wat kan je er precies tegen doen? 

Wat kan ik doen om de opgezette buik tijdens de overgang te verminderen?

Er zijn gelukkig verschillende manieren waardoor jij de opgezette buik tijdens de overgang kunt verminderen. Je kunt hier al mee starten door kleine veranderingen aan te brengen in je eetpatroon. Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk dat je goed kauwt tijdens het eten. Daarnaast is het zaak om ervoor te zorgen dat je niet te snel eet. Tegenwoordig nemen mensen steeds minder tijd om te eten. Even een snelle hap tussendoor. Dit snelle eten kan ervoor zorgen dat jij veel lucht binnenkrijgt. Deze lucht zorgt voor een opgezette buik tijdens de overgang. 

 

Verder is het van belang dat je veel vezels binnenkrijgt en voldoende drinkt. Je krijgt meer vezels binnen door producten zoals groenten, fruit en volkoren brood te eten. Daarnaast is het van belang om minder vlees, suikers en zout binnen te krijgen. Laat dat extra scheutje zout in de groentesoep of over de gebakken aardappels dus even weg, hoe lekker het ook is! Ten slotte raden wij aan om alcohol en koffie zoveel mogelijk te vervangen door kruidenthee. Dit doet wonderen voor jouw opgezette buik tijdens de overgang.  

 

Uiteraard begrijpen wij dat dit alles makkelijker gezegd dan gedaan is. Eet gezond en zorg voor voldoende beweging. Maar wat kun jij nou het beste wel en niet eten als het gaat om jouw opgezette buik tijdens de overgang? En wat voor bewegingen werken het beste voor jouw lichaam? Daarbij kunnen wij jou helpen. Zlim staat voor een gezonde levensstijl en wij helpen onder andere vrouwen die last hebben van een opgezette buik tijdens de overgang. Wij zetten onze Zlim methode in om jouw doelen eindelijk te gaan realiseren! 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

De oplossing: een persoonlijk programma volgen bij Zlim

Wil jij eindelijk af zijn van die opgezette buik tijdens de overgang? Of wil je misschien zelfs meer dan dat? Wil jij afvallen of heb je andere doelen voor ogen? Dan ben je bij Zlim aan het juiste Adres. Met de inzet van de bewezen Zlim methode helpen wij jou om jouw doelen te gaan realiseren. De Zlim methode bewijst zich al meer dan 30 jaar! Bij Zlim is iedere vrouw uniek en volgt daarom ook een individueel programma. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw conditie, leeftijd en fysieke tekorten of klachten. Ieder vrouw ontvangt een uitgekiend bewegingsprogramma in combinatie met een persoonlijk voedingsschema. Deze worden op maat gemaakt door onze gediplomeerde diëtiste of gewichtsconsulente. Op die manier wordt de opgezette buik tijdens de overgang al snel verleden tijd.  

 

Je kan ook bij Zlim terecht wanneer je klachten ervaart zoals reuma, artrose of gewrichtsklachten. Bij Zlim heb je namelijk de mogelijkheid om te bewegen in warmtecabines. In een warmtecabine kan je doelbewust bewegen om die opgezette buik tijdens de overgang te verminderen. Dus wil jij af van de opgezette buik tijdens de overgang? Kom dan eens langs voor een kennismaking bij Zlim! 

Neem vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek

Wil jij eindelijk af van die opgezette buik tijdens de overgang? Of gaan jouw doelen verder dan dat en wil je starten met afvallen? Dan is het van groot belang om een gezonde levensstijl te creëren waarin je de juiste voeding eet en voldoende beweegt. Met Zlim sta je er nooit alleen voor. Wij zorgen ervoor dat jij je doelen eindelijk gaat realiseren! Heb jij interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek laten wij jou zien hoe onze Zlim methode eruitziet. Zo weet je wat jou te wachten staat en wat je van ons kan verwachten tijdens het gehele proces.  

 

We leggen je alles uit over de verschillende onderdelen van de Zlim methode. Van het bewegen in de warmtecabines tot ozontherapie. Wil jij eindelijk af van die opgezette buik tijdens de overgang? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. 

 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?