Vetverbranding stimuleren

Wil jij de vetverbranding stimuleren zodat je eindelijk de kilo’s verliest die je al zo lang kwijt wil? Dan zijn er een aantal handige trucjes die je kan inzetten om de vetverbranding te stimuleren. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het stimuleren van de vetverbranding en hoe Zlim jou hierbij kan helpen.  

Wat is vetverbranding en hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je de vetverbranding wil stimuleren is het handig om te weten wat vetverbranding precies is en hoe dit werkt. Dit kunnen we je haarfijn uitleggen. Wanneer je iets eet wordt het gegeten voedsel door ons lichaam omgezet in glucose. Glucose is een belangrijke energiebron voor ons lichaam. Wanneer glucose door onze bloedbaan beweegt, produceert onze alvleesklier het hormoon insuline. Insuline zorgt ervoor dat de glucose kan binnendringen in onze cellen en dat het gebruikt kan worden voor energiebehoeften.  

Heb je meer glucose in je lichaam dan dat je kan gebruiken? Dan wordt de overtollige hoeveelheid opgeslagen als glycogeen in de lever. Het lichaam kan maar een beperkte hoeveelheid glycogeen in de lever opslaan. Zit deze vol? Dan wordt de rest opgeslagen in onze vetcellen. Het wordt dan vervolgens omgezet in vet. 

Volg je een streng dieet of voer je fysieke activiteiten uit? Dan vraagt het lichaam om meer energie of glucose. Wanneer je vervolgens niet eet dan wendt het zich tot de vetcellen. De vrije vetzuren verlaten de vetcellen en gaan direct terug naar de bloedbaan om de andere lichaamscellen te voeden. Dit zorgt voor de vetverbranding van ons lichaamsvet!  

Toch vinden veel vrouwen het nog lastig om een passend en gezond dieet te vinden. Hierdoor wordt er niet optimaal geprofiteerd van het natuurlijke vetverbrandingsproces. We eten over het algemeen vrij ongezond en we stimuleren de vetverbranding nauwelijks.  

Waarom ervaren veel vrouwen het welbekende jojo-effect?

De meeste vrouwen die willen afvallen gaan een calorie beperkend dieet volgen. Er wordt waarschijnlijk minder gegeten, omdat dat moet van het dieet. Daarnaast ga je minder vet eten, omdat vet over het algemeen veel calorieën bevat. Van een calorie beperkend dieet zal je zeer zeker afvallen. Maar toch raden we het af. Waarom? Omdat er altijd een eind komt aan het volgen van het dieet. Dat komt omdat dit eetpatroon onmogelijk vol te houden is voor de rest van je leven. Je zal daarom weer terugvallen in het oude eetpatroon en lichaamsgewicht. Dit noemen we het ‘jojo-effect’. 

Uit onderzoek blijkt dat 98% van de mensen die een calorie beperkend dieet volgt, na een jaar weer terugvalt in het oude lichaamsgewicht of zelfs nog zwaarder wordt. Wil jij jouw vetverbranding stimuleren? Dan is een calorie beperkend dieet niet de oplossing. Het neemt namelijk ontzettend veel nadelen met zich mee. Naast het jojo-effect geven veel mensen aan dat zij na zo’n dieet een obsessie krijgen voor eten. Bij sommige vrouwen uit dit zich zelfs in eetbuien.  

Je volgt dan eigenlijk een dieet voor niets. Dat is zonde! Maar wat kan je dan wel doen om de vetverbranding te stimuleren? Wij geven je hieronder enkele tips waarmee jij de vetverbranding eenvoudig kan stimuleren. 

Handige tips om de vetverbranding te stimuleren

Drink veel water 

Je hebt ongetwijfeld al gehoord dat water goed voor je is. Maar water is vooral belangrijk voor gewichtsverlies en het stimuleren van de vetverbranding. Je realiseert het beste effect wanneer je andere dranken met veel suikers en calorieën vervangt door water.  

Ook komt het vaak voor dat wanneer jij een hongergevoel ervaart, je lichaam eigenlijk smeekt om water. Wil je dit voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om iedere dag gewoon een aantal glazen water te drinken.  

Veel water drinken helpt bij een gezonde vochtbalans, het afvoeren van afvalstoffen en het versnellen van de stofwisseling. Wanneer je een glas water drinkt voordat je een maaltijd gaat eten ervaar je een voller gevoel waardoor je dus minder gaat eten. Wanneer je een glas water drinkt worden niet alle calorieën van de maaltijd in het lichaam opgenomen. Bovendien bevat water geen calorieën, dus je komt er niet van aan. Wil jij de vetverbranding stimuleren? Drink dan voldoende water! 

Verhoog de eiwitinname 

Ben jij op zoek naar een vrij eenvoudige manier om de vetverbranding te stimuleren? Dan kun je de dagelijkse eiwitinname verhogen. Zorg ervoor dat je minimaal 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgt. De voedselkeuze is dus enorm belangrijk als het gaat om het stimuleren van de vetverbranding. Een groot gedeelte van de vrouwen die worstelt met overgewicht heeft ook last van een te hoge bloeddruk, insulineresistentie en een verhoogde cholesterolwaarden. Als je veel suikers en geraffineerde koolhydraten binnenkrijgt zorgt dit ervoor dat de vetverbranding niet wordt gestimuleerd.  

Zorg af en toe voor een koude omgeving 

Deze truc klink wellicht wat ongebruikelijk, maar het werkt goed om de vetverbranding te stimuleren. Het is een handige manier om honderden calorieën te verbranden zonder te zweten.  

Jouw lichaamstemperatuur is gemiddeld 37 graden. Als jij je in een koude omgeving bevindt moet jouw lichaam harder werken om het warm te krijgen. Een koude temperatuur activeert het bruine vet dat zich in jouw lichaam bevindt. Bruin vet gebruikt wit vet om energie te verbranden en je warm te houden. Je kan de vetverbranding stimuleren door thuis wat minder kleding te dragen, de verwarming minder vaak aan te zetten of af en toe een koude douche te nemen. 

Het is wel van belang dat je dit rustig opbouwt en niet meteen de gehele dag naakt door de tuin gaat lopen. Te koude temperaturen zijn ongezond en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk. Je kan al uitstekende resultaten behalen bij een temperatuur van 17 tot 19 graden. Wanneer je ervoor kiest om een koude douche te nemen of in een koud bad te stappen, doe dit dan niet langer dan 5 minuten.  

Eet suikervrije kauwgum 

Wanneer je de vetverbranding wil stimuleren raden we je aan om suikervrije kauwgum te eten. Als je een klein stukje suikervrije kauwgum pakt na de maaltijd, zorgt dit ervoor dat de trek in snacks afneemt. En dat tot wel drie uur lang!  

Met deze sporten kan je de vetverbranding stimuleren 

Sporten is uiteraard ontzettend belangrijk wanneer je de vetverbranding wil stimuleren. Wanneer je naar de sportschool gaat of een stuk gaat hardlopen is het van belang om gebruik te maken van de afterburn effect techniek. Dit houdt in dat je na het sporten ook nog calorieën verbrandt. Hoe intensiever jouw workout, hoe meer calorieën je achteraf verbrandt. Intervaltraining zorgt ervoor dat de vetverbranding nog tot 48 uur wordt gestimuleerd. Werk jezelf een paar minuten volledig in het zweet, neem even rust en ga weer door met je oefeningen.  

Daarnaast zal iedere sport waarbij getraind wordt met weerstand op de spieren de vetverbranding stimuleren. Sporten die de vetverbranding ook stimuleren zijn boulderen, zwemmen en roeien. Maar vergeet niet dat uiteraard iedere vorm van beweging goed voor je is! 

Hoe kan Zlim jou helpen met het stimuleren van de vetverbranding

Zlim helpt vrouwen met het bereiken van bepaalde doelen. In de meeste gevallen gaat het hierbij om afvallen. Wij zijn de specialist als het gaat om het stimuleren van vetverbranding. We gaan samen jouw doelen realiseren middels de bewezen Zlim methode. Zlim staat voor een gezonde levensstijl. Iedere vrouw is uniek en volgt daarom een individueel programma. Dit programma wordt volledig aangepast aan jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten.  

Bij Zlim krijg je de mogelijkheid om doelgericht te bewegen in warmtecabines. In de warmtecabine is het een aangename temperatuur van 36°C. Hierdoor wordt de doorbloeding van huid en spierweefsel bevorderd en het voorkomt spierpijn. Je voert de oefeningen liggend uit onder deskundige begeleiding. Daarnaast ontvang je van ons een persoonlijk voedingsschema dat volledig is samengesteld door onze gediplomeerde diëtisten of gewichtsconsulenten.  

De ozontherapie is het meest ontspannen onderdeel van de gehele Zlim methode. Je ondergaat gedurende 15 minuten een huidbehandeling in onze ozoncabine, die wordt voorzien van ozonzuurstof. Dit stimuleert de bloeddoorstroming en de verwerking van afvalstoffen.  

Kom langs voor een kennismakingsgesprek bij Zlim

Wil jij de vetverbranding écht gaan stimuleren? Eindelijk de kilo’s verliezen die je al zo lang kwijt wil. Dan kan Zlim jou helpen! Kom gerust eens langs voor een kennismakingsgesprek. Dan leggen we je van A tot Z uit wat de Zlim methode inhoudt, wat jou te wachten staat en wat je van ons kan verwachten. Ben jij klaar om jouw vetverbranding te stimuleren? Neem dan gerust contact met ons op! 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?