Afvallen boven de 60 jaar

Een steeds grotere groep van de ouderen in Nederland stoeit met overgewicht. Wil jij de kans op verschillende ziektes verkleinen? Dan is het belangrijk om iets aan je lichaamsgewicht te doen. Aan het afvallen boven de 60 jaar zitten alleen wel verschillende risico’s verbonden. Wil jij op een verantwoorde manier afvallen? Dan kan Zlim jou helpen. Hoe we dit doen? Dat leggen we graag aan je uit.  

Een gezond lichaamsgewicht voor mensen boven de 60 jaar 

Voor ouderen boven de 60 jaar is het een stuk lastiger om vast te stellen wat een gezond gewicht is dan voor jongere mensen. Normaal gesproken kan je het ideale gewicht achterhalen door je BMI te berekenen. Bij ouderen boven de 60 jaar kan de BMI zorgen voor een vertekend beeld. Dit komt omdat ouderen bot- en spierweefsel verliezen. Daarnaast is er bij hen een hele andere verdeling qua vet over het lichaam. Hier houdt de BMI geen rekening mee. Dit wil zeggen dat je er voller uit kan zien, maar alsnog ondergewicht hebt.  

Daarom raden we jou aan om naast het berekenen van je BMI, ook te checken of je tailleomtrek gezond is. Als je BMI of je tailleomtrek te hoog of te laag is, is het noodzakelijk om hier iets aan te veranderen. Of je nu wil aankomen of afvallen, Zlim kan jou hierbij helpen. 

Overgewicht bij senioren komt steeds meer voor 

Steeds meer Nederlandse ouderen hebben last van overgewicht. Afvallen boven de 60 jaar kan verschillende risico’s met zich meenemen. Zo is het mogelijk om spierkracht te verliezen en je botten kunnen verzwakken.  

Wil jij afvallen boven de 60 jaar? Dan is het belangrijk om hiervoor een specialist in te schakelen. Het is belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarbij kunnen de diëtisten van Zlim jou helpen. Daarnaast is het bij Zlim mogelijk om te bewegen in warmtecabines. Je voert dan verschillende oefeningen uit onder deskundige begeleiding waardoor je geen spierpijn ervaart. Dus hoeveel je ook wil aankomen of afvallen boven de 60 jaar. Bij Zlim is alles mogelijk op een verantwoorde manier.  

De risico’s van overgewicht bij 60+’ers 

Of je nu boven de 60 jaar oud bent of niet, overgewicht neemt altijd verschillende risico’s met zich mee. Ouderen met overgewicht worden over het algemeen sneller moe bij lichamelijke inspanning en ze hebben meer last van hun gewrichten. Bij de 60+’ers zijn het voornamelijk de heupen, knieën en de rug die moeite hebben om het extra gewicht met zich mee te dragen. 

Klachten als trombose en suikerziekte komen voornamelijk voor bij ouderen met overgewicht. Naarmate de periode van het overgewicht langer duurt, zal de kans op hart- en vaatziekten ook toenemen. Zeker wanneer het vet zich rond je buik bevindt is het risico erg hoog.  

Op deze manier kan jij afvallen boven de 60 jaar 

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Afvallen wordt een stuk lastiger naarmate je ouder wordt. Hoefde jij vroeger nooit op je lichaamsgewicht te letten? Dan kan het zijn dat je nu plots geconfronteerd wordt met een langzame gewichtstoename. Dit komt omdat de hoeveelheid energie in kilocalorieën die je per dag verbruikt minder wordt.  

De juiste voeding 

Uit onderzoek blijkt dat tussendoortjes het grootste probleem zijn bij overgewicht van vrouwen boven de 60 jaar. Naarmate zij ouder worden gaan ze minder eten, maar blijven wel genieten van een bonbonnetje of een toastje met een wijntje. Dit hoort er natuurlijk bij om te kunnen genieten van het leven, dat begrijpen wij. Maar het is wel belangrijk om de juiste balans te vinden tussen gezond en genieten.  

Bij Zlim kunnen we jou helpen deze balans te vinden. Zeker voor vrouwen boven de 60 jaar is het belangrijk om te genieten van het leven. We gaan je helpen meer gezonde voedingskeuzes te maken waardoor jij minder behoefte hebt aan ongezonde tussendoortjes. En geloof me, dat heerlijke toastje kun jij gewoon blijven eten! 

Voldoende beweging 

Uiteraard is voeding enorm belangrijk om af te vallen, maar ook voldoende beweging is essentieel. Voor ouderen boven de 60 jaar neemt de verkeerde of te veel beweging een hoop risico’s met zich mee. Het kan de kwaliteit van je botten en spieren namelijk enorm aantasten. Een dagelijkse wandeling is natuurlijk altijd goed voor je, maar je moet alert zijn wanneer je naar de sportschool gaat.  

Bij Zlim bieden we de mogelijkheid om te bewegen in warmtecabines. Dit is voor senioren een verantwoorde manier om te blijven bewegen. Onder deskundige begeleiding voer jij oefeningen uit die volledig zijn afgestemd op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten.  

Ondergewicht bij ouderen boven de 60 jaar 

Naast overgewicht komt ook ondergewicht regelmatig voor bij mensen boven de 60 jaar. Wanneer ouderen drie dagen achter elkaar niet of nauwelijks eten raken zij ondervoed. Dit geldt ook wanneer zij meer dan een week minder eten dan normaal. Ondergewicht komt voornamelijk voor bij mensen boven de 60 jaar in zorginstellingen en ziekenhuizen.  

De voedingsdeskundigen en diëtisten van Zlim kunnen jou helpen om verantwoorde keuzes te maken qua voeding. Zo krijg jij de juiste voeding binnen om langzaam terug te komen op een gezond gewicht. Dus of je nu wil aankomen of afvallen boven de 60 jaar. Bij Zlim kunnen wij jou op een verantwoorde manier helpen! 

Aankomen of afvallen boven de 60 jaar? Kom langs voor een kennismakingsgesprek 

Zlim gaat altijd voor een persoonlijke en medisch verantwoorde aanpak. Voor ons is iedere vrouw uniek en volgt daarom een individueel programma. Dit programma wordt volledig afgestemd op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten en klachten. De Zlim methode is gebaseerd op gezond eten in combinatie met doelgericht bewegen en ozontherapie. De Zlim methode is geschikt voor jong en oud, dus ook voor vrouwen die willen aankomen of afvallen boven de 60 jaar.  

Wil jij meer weten over de Zlim methode? Of wil jij kennis maken met een van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?