Doelgericht Afvallen met Zlim in Kortrijk

Afvallen in Kortrijk

Bij Zlim Kortrijk weten we als geen ander hoe moeilijk afvallen kan zijn. Het willen behalen van onrealistische doelen en het ongemotiveerd worden van alle valkuilen maken afvallen voor veel mensen onmogelijk. Daarom zijn wij er om jou te helpen in dit proces. Van op maat gemaakte adviezen tot sporten in warmtecabines. Bij ons in Kortrijk wordt afvallen een positieve ervaring!

Per keer ben je ongeveer 30 minuten aan het sporten. Door de oefeningen liggend uit te voeren worden je rug en gewrichten ontlast. Heb je last van gewrichtsklachten, reuma, artrose, artritis, fibromyalgie, dan ben je extra gebaat bij de warmte tijdens het sporten in de warmtecabine. Deze manier van doelgericht sporten is gezond en geschikt voor jong en oud.

Op een gezonde manier afvallen in Kortrijk

Hoe doe je dat? Gezond afvallen in Kortrijk wil niet zeggen dat je streng moet gaan diëten. Zorg ervoor dat je genoeg eet en drinkt volgens de Schijf van Vijf. Let er op dat je niet te veel calorieën binnen krijgt, maar zorg er wel voor dat je geen tekort aan voedingsstoffen ontwikkelt. Ook kan het gevaarlijk zijn om te snel willen afvallen. Wanneer je te snel wil afvallen gaat dit ten koste van jouw spiermassa. Ook zorgt het er voor dat de kans op een tekort aan mineralen, vitamines en bouwstoffen vergroot. We horen je al denken “Maar welk tempo moet ik dan aanhouden om af te vallen?” Het is raadzaam om niet meer dan 1 kilo af te vallen per week. Hierbij is een maximaal gewicht van een halve kilo per week nog beter. Verder is het van belang om de lat niet te hoog te leggen voor jezelf. 10 tot 15 procent van je huidige lichaamsgewicht verliezen is realistisch, dus probeer ook niet meer te willen. Zo voorkom je dat je het resultaat niet kunt behouden en weer terug gaat vallen in je oude leefstijl, waardoor je dus ook weer zwaarder wordt.

Leefstijl en voeding aanpassen in Kortrijk

Je hebt ongetwijfeld al enkele manieren van afvallen in Kortrijk geprobeerd. Maar waarom lukt het steeds niet? Of waarom gaat het in het begin zo goed en zie je op een gegeven moment geen progressie meer? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

De meest voorkomende reden is dat mensen in Kortrijk hun spiermassa opbouwen. Dit verandert je lichaam in positieve zin, maar dit is niet af te lezen op de weegschaal. Om jouw vooruitgang van het afvallen in beeld te krijgen is het belangrijk om niet alleen naar de weegschaal te kijken, maar ook je taille- en heupomtrek te meten. Wordt de verhouding tussen deze twee kleiner? Dan maak je progressie! Ook het maken van progressiefoto’s helpt je een beter beeld te krijgen bij de vooruitgang van jouw lichaam.

Blijf gemotiveerd!

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, dat weten wij in Kortrijk als geen ander. Iedere keer start je weer met volle moed aan een nieuwe poging om gewicht te verliezen. Na een tijdje begint jouw motivatie weer wat achteruit te gaan en je begint weer langzaam in je oude patroon te vallen. Herken jij jezelf in deze situatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Jezelf blijven motiveren kun je leren. Wij kunnen jou hierbij helpen. Wil jij gemotiveerd afvallen? En deze motivatie ook vasthouden? Dan spelen een aantal vaardigheden een belangrijke rol.

Plannen

Hoe ga jij het gewenste resultaat behalen? Welke stappen ga je hiervoor uitvoeren? Je omschrijft deze stappen heel specifiek om zo jouw gedrag te structureren. Op deze manier krijg je ook meer zicht in jouw eventuele valkuilen. Afvallen wordt zo een stuk makkelijker. Wij helpen jou graag met het maken van deze planning in Kortrijk!

Jouw succeservaringen met afvallen in Kortrijk

Zelfvertrouwen is een ander belangrijk aspect in Kortrijk. Je moet het gevoel creëren dat jouw gedrag leidt tot resultaat. Wij noemen dit ook wel zelfeffectiviteit. Afvallen is Kortrijk spannend. Daarom gaan we met kleine stapjes beginnen, waardoor jij jouw eerste succesmomenten gaat ervaren. Hierdoor vergroot je de zelfeffectiviteit en motivatie om écht door te zetten. We stellen samen kleine gedragsregels en doelen op en houden in de gaten hoe dit gaat.

Evalueren en vervolgens belonen

Evalueren is een erg belangrijke stap tijdens het afvallen in Kortrijk. Hierdoor weet je hoe het gaat met jouw gedragsregels en gedragsdoelen. Ben je wel op de goede weg? Is dit wel het geval, beloon jezelf dan met iets leuks! Gun jezelf bijvoorbeeld dat leuke boek waar je al weken naar kijkt of ga een leuke activiteit doen met een vriendin. Gaat het toch niet zoals jij het liever gezien had? Ga dan na hoe dit komt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er obstakels zijn waardoor jij jouw doelen niet kunt behalen. Vervolgens gaan we samen kijken hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen.

Zelfcontrole

Wanneer jij van start gaat met jouw nieuwe levensstijl in Kortrijk, zul je jezelf er regelmatig toe moeten zetten om sommige dingen anders te doen dan dat je voorheen gewend was. Hiervoor heb je energie en zelfcontrole nodig. Vermoeidheid en stress zorgen ervoor dat je zelfcontrole wat minder wordt. Wij helpen jou erbij om jouw zelfcontrole te vergroten en te sparen. Want alleen op deze manier kun je afvallen.

Benieuwd wat Zlim Kortrijk voor jou kan betekenen?

 

De 5 gouden afslanktips in Kortrijk

Afvallen is zeker niet makkelijk. Daarom hebben wij in Kortrijk een aantal tips voor je waarmee jij de kans op succes kunt vergroten. Je leest ze hieronder.

Tips 1: Kies voor de voeding die bij jouw leefstijl en lichaam past.

Een streng dieet gaat jou niet helpen met afvallen, kies voor voeding die bij jouw leefstijl en lichaam in Kortrijk past. Veel diëten schrijven te weinig calorieën voor. Het vergroot de kans op ondervoeding waardoor je sneller terug valt in je oude patroon. Om jouw nieuwe leefstijl goed vol te houden mag je ook gewoon blijven eten wat je lekker vindt. Wij kunnen je helpen met een voedingsschema dat bij jou past.

Tip 2: Met realistische verwachtingen vergroot jij de kans op succes in Kortrijk.

Klinkt logisch, maar wat is dan realistisch? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het antwoord op deze vraag. Wanneer je een percentage van 10 tot 15 procent van je huidige lichaamsgewicht aanhoudt, dan is dit een realistisch doel. Ook dit doel is niet haalbaar in een hele korte tijd. Je moet namelijk rekening houden met een termijn van 1 tot 5 jaar. Veel diëten beweren dat je meer kunt afvallen in een kortere tijd. Maar deze belofte is een van de redenen dat het bij veel mensen in Kortrijk misgaat en waardoor zij teleurgesteld worden.

Tip 4: Drink weel water, zeker een half uur voor de maaltijd.

Deze tip zul je ongetwijfeld vaker gehoord hebben. Je realiseert je het misschien niet, maar honger en dorst lijken heel erg op elkaar. Daarom halen veel mensen in Kortrijk het nog iedere dag door elkaar. Wanneer je een half uur voor de maaltijd een glas water drinkt, voorkom je dat je tijdens het eten dorst krijgt en dit dorstgevoel vervolgens probeert weg te eten. Door dat ene glas water zul je minder eten en dat draagt weer bij aan het afvallen. Bovendien doe je hier eigenlijk geen extra moeite voor.

Tip 5: Eet gevarieerd en zoveel mogelijk onbewerkt voedsel.

Het grootste gedeelte van het voedsel in de supermarkten is afkomstig uit fabrieken. De producten zitten vol met granen, soja, maïs en suiker. Hierdoor is ons voedselpatroon in Kortrijk vrij eenzijdig geworden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, vooral niet als het gaat om deze stoffen. Bij een teveel aan deze stoffen kun je flinke schade aan je lichaam aanrichten. Wanneer je een maaltijd gaat klaarmaken is het raadzaam om natuurlijke en onbewerkte producten te gebruiken. Zo wordt het namelijk veel makkelijker om gevarieerd te eten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten groenten, kruiden en specerijen.

 

Naar Zlim Kortrijk voor een uitgebreid kennismakingsgesprek

Ben jij klaar om eindelijk die extra kilo’s te verliezen? Dan ben je bij Zlim Kortrijk aan het juiste adres. Wij helpen jou met alles dat komt kijken bij het proces van afvallen. Bij Zlim Kortrijk weten we dan ook als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om jouw motivatie vast te houden. Wij bieden jou die bron van motivatie en ondersteuning. Naast onze op maat gemaakte adviezen voor een lekker en gezond eetpatroon en sporten in warmtecabines, ondersteunen we je ook om van afvallen geen straf, maar een beloning te maken. Dit doen we omdat wij begrijpen hoe belangrijk het is om positief deze uitdaging aan te gaan. En dat allemaal zonder te diëten en zonder jojo effect! Tijdens het kennismakingsgesprek word je uitgebreid geïnformeerd. Onze methode is gebaseerd op gezond eten in combinatie met doelgericht bewegen en ozontherapie. Daar leggen we alles over uit, zodat je precies weet hoe het werkt, wat je kunt verwachten van ons en hoe we samen jouw doelen kunnen bereiken.

Na het gesprek is het tijd voor een meting. Je wordt op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Afhankelijk van je wensen, leeftijd, metabolisme, lichaamsbouw en conditie word je persoonlijke programma opgesteld. Via de metingen houden we precies bij hoeveel centimeters je gaat afslanken.

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?