In de zomer is het heerlijk om een verfrissende salade te eten met het warme weer. Het is dan ook erg verleidelijk om voor een kant-en-klare salade te gaan uit de supermarkt, maar het is een stuk gezonder om zelf je salades te maken, zoals een heerlijke Griekse salade met bloemkoolrijst! Zo kun je helemaal zelf bepalen wat er in je salade gaat en salades zijn ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken!

Maaltijdsalades lijken op het eerste oog erg gezond te zijn. Dit komt doordat je namelijk veel groenten en vooral veel sla in de bak ziet zitten. De groenten in deze salades zijn meestal ook niet de boosdoeners. De delen van deze salades die wel de echte boosdoeners zijn, zijn de toevoegingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dressing, kaas, of vlees. Deze toevoegingen zijn in kleine hoeveelheden geen probleem, aangezien deze de salade lekkerder kunnen maken. De hoeveelheden die toegevoegd worden aan maaltijdsalades uit de supermarkt zijn echter vaak te veel, waardoor deze maaltijdsalades veel extra calorieën krijgen. Door zelf je salade te maken kun je zelf controle houden over hoe veel van deze extra calorieën door toevoegingen erbij komen.

Nog een voordeel van zelf je salades maken is de keus die je hebt! In de supermarkt zijn veel verschillende salades te vinden, maar de keuze blijft beperkt. Wanneer je zelf je salades maakt kun je heerlijke salades maken die je niet zo snel in de supermarkt vindt! Denk bijvoorbeeld aan een Italiaanse salade met Halloumi. Wat natuurlijk ook heerlijk is, is om een salade te maken met fruit erdoorheen. Zo kun je jouw salade wat zoeter maken, voor de liefhebbers natuurlijk! Denk bijvoorbeeld aan een salade met geitenkaas, witte bonen en aardbeien, of een ananas-koolsalade met yoghurtdressing.

Neem vooral een kijkje tussen onze andere recepten voor salades, je vindt op onze site talloze blogs met heerlijke en gezonde salades!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?