Tuinerwtenpuree is geen standaard puree zoals we het kennen. Naast dat de kleur van de puree erg verassend is, eet je ook makkelijk wat extra groentes. Het is een heerlijke combinatie samen met de zalm en de prei. Verras bijvoorbeeld vrienden of familie met deze leuke kleur op je bord!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 wilde zalmfilet
  • 700 g kruimige aardappel
  • 700 g diepvries tuinerwten
  • prei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 el water
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 minuten mee.
  2. Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken. Was en droog de prei. Verdeel de prei over 4 stukken aluminiumfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met de kerriepoeder en peper. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 10-12 min in het midden van de oven.
  3. Giet de aardappelen en erwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de prei-zalmpakketjes met het vocht uit de pakketjes bij de tuinerwtenpuree. Smakelijk!

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?