Misschien heb je weleens gehoord van magnesium, maar wist je dat dit mineraal eigenlijk heel belangrijk is voor je lichaam? Het helpt je om je spieren te ontspannen, geeft je energie en zorgt ervoor dat je botten sterk blijven. Laten we eens kijken waarom magnesium zo speciaal is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je genoeg ervan krijgt.

Wat is Magnesium?

Magnesium is een soort mineraal dat in je lichaam zit. Het doet meer dan 300 dingen in je lichaam! Het wordt ook wel het “ontspanningsmineraal” genoemd omdat het helpt om je spieren te laten rusten. Daarnaast geeft magnesium je lichaam energie, regelt het je suikerspiegel en zorgt het ervoor dat je sterke botten hebt.

De Voordelen van Magnesium

  1. Ontspannen Spieren: Magnesium zorgt ervoor dat je spieren niet te gespannen zijn. Het kan helpen om krampen en pijn in je spieren te voorkomen.
  2. Energie Maken: Magnesium helpt je cellen om energie te maken. Dit is als brandstof voor je lichaam, net zoals benzine voor een auto.
  3. Sterke Botten: Magnesium werkt samen met calcium om je botten en tanden sterk te houden. Calcium is ook goed voor je botten.
  4. Gezond Hart: Magnesium houdt je hart gezond. Het kan ook helpen om je bloeddruk normaal te houden en je hart goed te laten kloppen.
  5. Minder Stress: Magnesium kan helpen om minder stress te voelen. Dat is goed nieuws, want te veel stress is niet goed voor je.

Hoe Krijg je Genoeg Magnesium?

Om genoeg magnesium binnen te krijgen, kun je bepaalde soorten eten eten:

  • Noten en zaden, zoals amandelen, cashewnoten en pompoenpitten.
  • Groene bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool.
  • Volle granen, zoals volkorenbrood en havermout.
  • Vis, vooral zalm en makreel.
  • Bonen, zoals zwarte bonen en kikkererwten.

Het kan soms moeilijk zijn om genoeg magnesium uit eten te halen, vooral als je niet veel van deze voedingsmiddelen eet. In dat geval kun je overwegen om een magnesiumsupplement te nemen.

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over het belang bij magnesium? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?