We kunnen er niet meer omheen, de herfst komt eraan. De blaadjes verkleuren, er waait een stevige frisse wind en de paraplu draait overuren. Af en toe meldt zich nog een laagstaand zonnetje, en word je getrakteerd op een pallet aan warme kleuren. Een druilerige dag vraagt om kaarsen, dekentjes en uiteraard om hartverwarmende herfstkost. Maar wel verantwoord, want we blijven graag lekker in balans. Gelukkig heeft de herfst ook genoeg te bieden; sappige peren, zoete mandarijnen en nog veel meer andere ingrediënten voor kleurige en geurige ovenschotels. We hebben wat tips voor je, voor comfort food op verantwoorde wijze.

Warme start

Opstaan in het donker, dat is altijd weer even wennen. Ook is je huis met de koudere nachten ‘s morgens misschien nog wat fris. Een warm ontbijt is dan een comfortabele start. Kies bijvoorbeeld eens voor havermoutpap, of Brinta. Daar kun je natuurlijk een lekker appeltje door doen, en een beetje kaneel. Wat ook heerlijk is, is een beetje havermout en stukjes peer bakken in een beetje olie. Voeg dit toe aan je yoghurt of kwark en je hebt weer een heerlijke gezonde variatie. Een snufje kaneel maakt het helemaal herfst. En in het weekend als je meer tijd hebt, bak dan eens deze heerlijke havermoutmuffins. Genieten gegarandeerd!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een warme lunch. Zelf gemaakte soep bijvoorbeeld, met lekker veel groenten. Sneetje volkorenbrood erbij, en je lunch is compleet. Of wat dacht je van een tosti, met 30+ kaas en plakjes courgette en tomaat?

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Slim snoepen

Waar we wel op moeten letten, is het aantal tussendoortjes. Als het weer minder is en we niet zo gemakkelijk naar buiten kunnen, zijn we sneller geneigd iets extra’s te pakken. Dat mag natuurlijk best, maar kies ook dan voor een slimme optie. Een appel bijvoorbeeld, kun je extra lekker maken met een beetje kaneel of speculaaskruiden. Nog lekkerder als je dit even opwarmt in de magnetron. Alsof je verse appeltaart eet! Of zo’n kleurig mandarijntje, lekker sappig en zoet, is ook een prima tussendoortje. Een echte traktatie is natuurlijk een plakje bananenbrood.

Zlim recept bananenbrood

Kleurrijk eten

Ook voor je diner hebben we een paar lekker verwarmende recepten voor je. Helemaal passend in bij de herfst zijn natuurlijk verschillende paddenstoelen. De meeste supermarkten bieden tegenwoordig gemixte soorten. Lekker om die te wokken en te eten bij pasta of rijst. Een andere herfstgroente is natuurlijk de pompoen. Heerlijk om maaltijdsoep mee te maken, of voor een stamppot of ovenschotel. Ovenschotels doen het sowieso goed in de herfst. Net als stoofpotjes. Met zoete aardappel, spinazie of boerenkool bijvoorbeeld…. Door verschillende groenten te combineren geef je gelijk een vrolijke kleur aan een grijze dag.

Ovenschotel met zoete aardappel en verse spinazie

De herfst biedt gelukkig ook genoeg mogelijkheden om lekker, gezond en gevarieerd te eten. Welk moment van de dag ook. Zlim helpt je graag naar de balans tussen gezond en genieten. Wil jij nog meer inspiratie voor heerlijke en gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Wil je weten wat Zlim nog meer voor jou kan betekenen? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?