De meeste vrouwen met rugklachten proberen sporten steeds meer te vermijden. Ze zijn bang dat de klachten hierdoor nog erger worden. Dit is zonde, want sporten is ontzettend belangrijk om een gezonde leefstijl te creëren. Gelukkig is het bij Zlim mogelijk om rugvriendelijk te sporten in warmtecabines. Daar leggen we je graag alles over uit. Daarnaast geven we je verschillende tips waarmee jij, naast het rugvriendelijk sporten in warmtecabines, ook in beweging kan blijven.  

Sporten met rugklachten, kan dat? 

Vrouwen die rugklachten ervaren sporten over het algemeen steeds minder. Dit komt omdat zij hun rug overbelasten met als gevolg dat de klachten erger worden. Toch blijft sporten ontzettend belangrijk. Wanneer je regelmatig rugvriendelijk sport, kan dit je rugklachten verbeteren of zelfs voorkomen. Rugvriendelijk sporten is voor deze mensen dus ontzettend belangrijk. Maar welke mogelijkheden zijn er? 

Rugvriendelijk sporten in een warmtecabine van Zlim 

Zlim biedt dé ideale oplossing om rugvriendelijk te sporten. Namelijk het bewegen in warmtecabines. In de warmtecabine is het een aangename temperatuur van 38 °C. Dit biedt vele voordelen. Het bevordert niet alleen de doorbloeding van huid- en spierweefsel, het voorkomt ook spierpijn. Sporten in warmtecabines is ook zeer geschikt voor vrouwen met rugklachten. Het is dus absoluut mogelijk om rugvriendelijk te sporten! 

Je voert verschillende oefeningen uit die volledig zijn afgesteld op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten zoals rugpijn. Deze oefeningen voer je uit onder deskundige begeleiding. Omdat jij de oefeningen vanuit een liggende houding uitvoert, wordt jouw rug volledig ontlast. Per keer ben je ongeveer een half uur rugvriendelijk aan het sporten in de warmtecabine. Dus heb jij last van rugklachten, artrose, reuma, gewrichtsklachten, artritis of fibromyalgie? Dan kan het sporten in een warmtecabine enorm goed werken voor jouw lichaam.  

Zlim methode voor effectief afslanken en een gezonde leefstijl

Welke andere manieren van rugvriendelijk sporten zijn er?  

Als je ‘m eenmaal hebt, kom je er niet zomaar vanaf! Een burn-out krijg je niet in een dag. Het herstel is meestal een

Naast het sporten in een warmtecabine zijn er nog veel meer rugvriendelijke manieren om in beweging te blijven. Je kan hierbij denken aan zwemmen en fietsen. In het water weeg je minder waardoor jouw rug minder belast wordt. Bij fietsen moet je er wel rekening mee houden dat je het zadel op de juiste hoogte zet. Op die manier heb je een rechte rug tijdens het fietsen. Helaas kan je met rugklachten ook niet te lang dezelfde houding aannemen, waardoor je beter kortere ritten kan maken van ongeveer een half uur. Het is dus ideaal om op de fiets naar je werk, de supermarkt of familie te gaan.  

Ook een wandeling is een goede manier van rugvriendelijk sporten. Het is wel ontzettend belangrijk om hiervoor te investeren in kwalitatieve wandelschoenen. Daarnaast is het verstandig om niet te gaan wandelen in een heuvelachtig gebied. Je knieën moeten hierbij extra druk verwerken waardoor de onderste ruggenwervels overbelast kunnen raken. Wandelen is dus een goede optie om rugvriendelijk te sporten, maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden.  

En welke sporten kan ik beter vermijden? 

Je hoort ons niet zo snel zeggen dat je een sport volledig moet vermijden. Maar het is wel belangrijk dat je naar je lichaam blijft luisteren. Zeker wanneer je rugklachten hebt. Er zijn dan ook een aantal sporten die we liever afraden wanneer je rugklachten ervaart, omdat deze sporten de rug extra belasten. Je kan hierbij denken aan sporten als tennis, zeilen, turnen, judo en volleybal. Deze sporten worden ook wel eens overstrekkingssporten genoemd. Dit komt omdat je rug enorm belast wordt doordat jij constant plotseling en snel bepaalde bewegingen moet maken.  

Wij begrijpen dat wanneer jij voorheen erg fanatiek was in een van deze sporten, het lastig is om hier ineens volledig mee te stoppen. Je kunt ook proberen om eerst een stapje terug te doen. Plan bijvoorbeeld tijdelijk alleen vriendschappelijke kortere wedstrijden in. Luister wel altijd naar je lichaam. Soms is het beter om (tijdelijk) helemaal te stoppen met deze sporten en op zoek te gaan naar een alternatief.  

Sporten met multiple sclerose (MS)

Rugvriendelijk sporten met Zlim 

Heb jij regelmatig last van rugklachten maar wil je toch fit blijven? Dan is het mogelijk om rugvriendelijk te sporten in de warmtecabines van Zlim. Omdat je hierbij alle oefeningen liggend uitvoert, worden je rug en gewrichten volledig ontlast. Het is een effectieve manier van rugvriendelijk sporten waarbij je alle oefeningen uitvoert onder deskundige begeleiding.  

Het programma voor het rugvriendelijk sporten in een warmtecabine wordt volledig samengesteld op basis van jouw gewicht, figuuranalyse, leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. Wanneer je rugvriendelijk gaat sporten bij Zlim bereik je niet alleen een slanker lichaam, je gaat ook aan de slag om fitter, gezonder, gelukkiger en zelfverzekerder te worden. Samen werken we aan jouw gezonde levensstijl. En ja, dit is ook mogelijk met rugklachten.  

Nieuwsgierig? Kom eens langs of maak een vrijblijvende kennismakingsafspaak

Herken jij de klachten van een burn-out, en wil je ze voorkomen of wil je werken aan je herstel? Zlim helpt je graag je Ben jij nieuwsgierig hoe Zlim jou kan helpen met rugvriendelijk sporten? Of wil je graag kennismaken met een van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden met je.  

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?