Serveer deze Rucola Stamppot met Knolselderij als een heerlijk gerecht op koude dagen, echt comfort food!

Ingrediënten:

  • 500 g knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 g rucola, gewassen en grof gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 50 g boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Olijfolie voor het opdienen

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook.

2. Voeg de blokjes knolselderij en aardappelen toe aan het kokende water en kook ze gaar in ongeveer 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Verhit intussen een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig.

4. Voeg de gehakte rucola toe aan de pan met ui en knoflook. Roerbak gedurende 2-3 minuten tot de rucola is geslonken.

5. Giet de gekookte knolselderij en aardappelen af en voeg ze toe aan de pan met rucola.

6. Voeg de melk en boter toe aan het mengsel en stamp alles goed door elkaar tot een smeuïge stamppot.

7. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Als je van een wat pittigere smaak houdt, kun je ook wat geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

8. Serveer de rucola stamppot warm en besprenkel met een beetje olijfolie. Garneer met extra Parmezaanse kaas.

Geniet van deze gezonde en smaakvolle variatie op de traditionele stamppot!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?