Biefstuk is erg geliefd vanwege de malsheid en de zachte smaak. Je kunt het in elke supermarkt kopen, maar ook bij de slager. Bij die laatste is vaak een groter assortiment te vinden en veelal van betere kwaliteit. Koop je vlees bij voorkeur biologisch of van runderen die veel buiten hebben kunnen grazen. De slager kan je er vaak meer over vertellen. In de supermarkt kun je letten op een keurmerk.

In vlees komen een aantal essentiële voedingsstoffen voor die lastig uit andere bronnen te verkrijgen zijn, zoals vitamine B12 en ijzer. Dierlijke B12 kan vaak goed door het lichaam worden opgenomen. Biefstuk is een mager stuk rundvlees en dus een zlimme keuze. Samen peulen en zilvervliesrijst maak je een heerlijk Zlim roerbakgerecht.

Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 400 gr biefstuk, in repen
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 el verse gember, geraspt
• 200 gr zilvervliesrijst
• 400 gr peultjes, in de lengte gehalveerd
• 2 el oestersaus
• 1 limoen, geperst
• 4 el olie

Bereidingswijze
1. Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak.
2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit 2 eetlepels olie en een wok/braadpan en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep het vlees weer uit de wok/braadpan.
4. Roerbak in de rest van de olie de peultjes gedurende 3-5 minuten op hoog vuur. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor.
5. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer met de rijst.

Zlim recept - Roergebakken biefstuk met peultjes en rijst

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?