Probeer eens dit heerlijke risotto recept! Dit gerecht is de perfecte combinatie van gezond eten en genieten. Maak dit gerecht eens voor je gasten of gebruik het als inspiratie voor de kerstdagen!

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • 300 gr volkoren risottorijst
  • 300 gr doperwten 
  • 300 gr kipfilet
  • 500 gr champignons
  • 1 ui
  • 750 ml (kippen)bouillon
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de bouillon klaar.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan, fruit de ui. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak mee totdat deze glazig wordt. Blus af met een deel van de bouillon. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe (indien nodig, gebruik wat meer bouillon). Blijf goed doorroeren. Kook de risotto in ca 20-30 minuten gaar.
  3. Bak in een andere pan de champignons en de kipfilet, breng op smaak met wat peper en zout. Zet apart.
  4. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de risotto de kip, champignons en de erwten toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?