Tegenwoordig eten steeds meer mensen minder of helemaal geen vlees. In de supermarkt zijn talloze vleesvervangers te vinden. Helaas zijn deze kant-en-klare vleesvervangers vaak erg bewerkt. Daarom een recept voor een heerlijke vegetarische burger met verse ingrediënten. Daarnaast staat dit gerecht binnen no-time op tafel!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 volkorenbroodjes
  • 2 portobello
  • 1 rode ui
  • 1 handje sla
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 50 gr feta
  • 1 tl limoensap
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • Snufje peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de portobello’s schoon en verwijder de steel. Marineer de portobello’s met 1 el olijfolie, peper en het zout. Zet apart. 
  2. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de tomaat in plakjes. Was de sla. 
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui ca. 6 min. Zet apart. 
  4. Doe in de tussentijd de avocado, Griekse yoghurt, het limoensap en een snuf peper en zout in een kom. Meng tot een gladde puree met de staafmixer. Zet apart. 
  5. Verhit een grillpan. Snijd de broodjes doormidden. Toast de binnenkant van de broodjes. Haal uit de pan en bewaar apart.
  6. Grill vervolgens in dezelfde pan de portobello burgers, grill ca. 3 min per kant. Draai regelmatig om.
  7. Besmeer de broodjes met het avocadomengsel. Leg hier vervolgens de sla, de portobello burger, de rode ui en de tomaat op. Verkruimel de feta hierboven. Dek af met de bovenkant van het broodje. 

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?