Deze pasta met rivierkreeftjes is een heerlijk gerecht voor doordeweeks. Lekker licht, in een handomdraai klaar, vol met gezonde ingrediënten én een beetje pit. Het recept is voor 4 personen en staat binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 4 pangasiusfilets (diepvries)
• 3 bosui stengels
• 2 zoete puntpaprika’s
• 1 rode peper
• 300 gram volkoren spaghetti
• 4 el. (olijf)olie
• 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
• 100 gram rivierkreeftjes

Bereidingswijze
1. De visfilets bestrooien met zout. Bosui in ringen snijden. De zaadlijsten van de de paprika verwijderen en de paprika in kleine blokjes snijden. Rode peper fijnsnijden. Verwijder de zaadlijsten als je het gerecht niet te pittig wil hebben.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit de olie in een braadpan. De paprikablokjes, rode peper en bosui toevoegen. Houd een paar bosui ringetjes achter voor de garnering. Geheel ca. 3 minuten bakken.
4. Voeg de tomatenblokjes toe, roeren en visfilet op de saus leggen. Pan afdekken en ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. De visfilets halverwege omkeren.
5. Verwarm de laatste minuut de rivierkreeftjes mee.
6. Serveer de pasta met de saus, visfilets en rivierkreeftjes en garneren bosui.

Tip: Je kunt er eventueel ook nog wat gehakte platte peterselie over strooien.

Wil jij meer inspiratie voor heerlijke en gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Pasta met rivierkreeftjes in pittige saus Zlim

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?