Je kent het wel, je hebt één of misschien wel twee of drie weken genoten van een ontspannen vakantie. Even alles loslaten en niet bezig zijn met sporten of gezonde voeding.. of wellicht heb je je op vakantie nog redelijk aan de Zlim methode gehouden.

Maar wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om daarna weer terug te komen in je oude ritme. Je hebt last van een gebrek aan motivatie om de balans binnen je voeding en het sporten weer op te pakken.

Wij geven je een aantal tips hoe jij weer lekker gemotiveerd aan de slag kan na je vakantie.

De eerste stap is beginnen!

De moeilijkste stap is de eerste. Dat geldt eigenlijk voor alles. Verwacht daarom de eerste keer dat je gaat sporten na de vakantie niet meteen te veel van jezelf. Plan je eerste training in, begin rustig aan. Als je eenmaal begonnen bent komt vaak de motivatie vanzelf weer op gang.

Het belang van voeding

Een gebalanceerd voedingspatroon en trainen staan erg met elkaar in verbinding. Pak je je voeding weer op, dan motiveert dat je ook om weer te gaan trainen en vice versa. Daarnaast gaat je training je ook een stuk beter af wanneer je je lichaam goed voedt.

Trakteer jezelf op een nieuwe outfit

Nieuwe sportkleding waar jij je fijn in kan bewegen en goed in voelt kan enorm helpen voor wat motivatie. Dat nieuwe setje wil je natuurlijk zo snel mogelijk uit gaan proberen en dat helpt je om de eerste stap te zetten!

Nieuwe doelen

Het hebben van een doel is ontzettend belangrijk. Wanneer je helder voor ogen hebt waar je naartoe wilt, motiveert dit je om weer aan de slag te gaan en het vol te houden.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?