Een heerlijke variant op de gewone lasagne, dankzij de mais en de meergranen wraps. Heel makkelijk te maken en staat snel op tafel! Mocht je nou toch wat extra groenten willen binnenkrijgen, kan je de meergranen wraps natuurlijk ook vervangen door courgette of aubergine.

Benodigdheden:

  • 1 schaal 
  • 30 min. bereiding 

Ingrediënten: 

  • 1 rode paprika 
  • 3 takjes platte peterselie 
  • 300 g gehakt 
  • 300 g mais 
  • 400 g tomatenblokjes 
  • 6 meergranen wraps* 
    (hiervoor kun je ook pompoenplakken (kant en klaar-AH) courgette- of aubergineplakken gebruiken) 
  • 400 g crème fraîche 
  • 100 g geraspte belegen kaas 

En zo doe je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. 
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika en het gehakt gaar. 
  • Voeg de mais en tomatenblokjes toe en roer goed door. Laat 2 minuten pruttelen. 
  • Vet ondertussen een ovenschaal in met olie en bedek de bodem met 2 wraps. 
  • Schep hierop de helft van de saus, gevolgd door de helft van de crème fraîche en wat peterselie. Herhaal deze stap en eindig met de laatste twee wraps. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de lasagne. 
  • Bak de lasagne zo’n 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?