Meal preppen is iets wat in een gezonde leefstijl veel wordt gebruikt. Meal preppen wil zeggen dat je in een keer meerdere maaltijden voorbereid, zodat je voor meerdere dagen klaar bent. Zo ben je één keer wat meer tijd kwijt, maar je wint hier veel tijd mee in de rest van de week. Door te meal preppen zorg je er eigenlijk voor dat je gemakkelijk gezond eet. Want we weten allemaal.. wanneer we trek hebben grijpen we snel naar iets “makkelijks” en dit is niet altijd even gezond. Door te meal preppen, zorg je er dus voor dat je op bijvoorbeeld een lange drukke dag op werk, gezond eet. En niet iets gaat halen in de kantine of bij het tankstation. Hiervoor is het belangrijk om voldoende vershoudbakjes in huis te halen.

Tijdens het meal preppen doorloop je vier stappen. In principe kun je iedere maaltijd meal preppen. Zelfs je ontbijt!

  1. Bepaal de basis

Je zorgt ervoor dat je voordat je boodschappen gaat doen een aantal basiselementen kiest voor een gezonde en voedende maaltijd. Houd rekening met voldoende groenten, eiwitten, gezonde vetten en vezels. Wanneer je een goede basis hebt, is het zo gepiept!

  • Boodschappen

Na het bepalen van de basis en het aantal maaltijden dat je wil gaan maken doe je boodschappen. Een voordeel van meal preppen is dat je vaak voordeelverpakkingen kunt kopen, wat scheelt in de kosten.

  • Bereiding

Het is nu zaak om alle producten te verwerken zodat je vervolgens de maaltijden kunt samenstellen.

  • Maaltijden samenstellen

Stel jouw maaltijden samen door al jouw bakjes op te stellen en te verdelen. Zorg ervoor dat je een goede balans houdt tussen de groente, eiwitten, gezonde vetten en vezels die jij vooraf hebt bepaald. Laat de maaltijden goed afkoelen voor je ze in de koelkast of de vriezer zet.

Nu zijn jouw maaltijden klaar en ben jij klaar voor een gezonde én gevarieerde week!

Salade-bar at home

Werk je vaker thuis? Dan kun je ook je producten los van elkaar in de koeling bewaren. Zo kun je op het moment zelf jouw maaltijd in elkaar zetten.

Vries je maaltijden in

Het bewaren van eten doet de smaak niet altijd ten goede. Wanneer je voor de hele week mealprept, kun je het beste de helft van jouw maaltijden invriezen. Probeer je gerechten niet langer dan 2 tot 3 dagen te bewaren zonder in te vriezen.

Mealprep ontbijt

Zelfs je ontbijt kun je meal preppen. Denk hierbij aan chiapudding of overnight oats. Wij hebben hier heerlijke recepten voor. Ontbijt je liever met kwark? Ook deze kun je al in porties klaarzetten in de koelkast.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?