Pompoen latte is een koffie met lekker veel melk, pompoenpuree, een vleugje vanille en kruiden. Geheel in stijl wordt het afgetopt met een toefje slagroom.

Dit recept is voor 2 mokken pompoen latte. Totale bereidingstijd is ca. 20 minuten.

Ingrediënten
• 300 ml (plantaardige) melk
• 150 gr pompoen in blokjes
• 1 tl koek- en speculaaskruiden of Chinese five spices kruiden
• 1 tl vanille extract
• 1 tl suiker
• 100 ml espresso
• slagroom
• staafmixer

Bereidingswijze
1. Kook de pompoenblokjes in 10-15 min. gaar. Giet af en stamp de blokjes tot een fijne puree.
2. Verwarm de melk, suiker en kruiden op middelmatig vuur tot de suiker is opgelost. Niet laten koken.
3. Voeg nu de pompoenpuree en het vanille extract toe. Roer alles goed door. Indien je nog klontjes ziet, pureer het geheel dan met een staafmixer of klop met een garde.
4. Voeg hier nu de espresso aan toe.
5. Giet de pompoen latte in twee grote mokken, garneer met een toef  slagroom en bestrooi met een snuf kruiden.

Zlim kruidige pompoen latte

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?