Hoera! Morgen is het weer koningsdag! Gezonde keuzes maken lijkt lastig op dit soort feestdagen. Wij geven je een aantal tips om zo verantwoord mogelijk toch te kunnen genieten van de dag:

Bodempje leggen

Een goede voorbereiding is het halve werk! Voordat je op pad gaat zorg dat je maag goed gevuld is en ontbijt of lunch met een heerlijke groenteomelet bijvoorbeeld! Dit maakt het makkelijker om van alle ongezonde snacks af te blijven.

Vermijdt de snackbar

Heb je toch honger gekregen? Probeer de snackbar te vermijden. Dit vult misschien wel, maar het voedt totaal niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig vaak een heleboel eettentjes met gezondere opties. 

Drink water

Probeer naast de biertjes, wijntjes en frisdrankjes ook genoeg water te drinken. Vraag bijvoorbeeld wat extra ijs in je drankje. Water drinken zorgt ervoor dat je lichaam gehydrateerd blijft én voor minder hoofdpijn de volgende dag.

Dans

Dansen is een geweldige workout!  Jij wordt er niet alleen heel blij van, maar je uithoudingsvermogen en je spieren ook. Dus hup die dansvloer op!

Geniet!

Misschien wel het allerbelangrijkste wat je moet doen op feestdagen is genieten. Geniet van de sfeer, een vrije dag en de mensen om je heen. Dit geeft je weer moed om vervolgens de gezonde leefstijl weer op te pakken!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?