De Chinese kool is knapperig en heeft een wat zoete smaak. Daardoor is deze koolsoort niet alleen lekker in de soep maar ook goed te gebruiken in salades. Een gezonde groente vol vitamine C, kalk, ijzer en eiwit. Met deze goed gevulde soep zet je in 20 minuutjes een volledige maaltijd op tafel.  

Ingrediënten (4 personen)
• 1 kleine Chinese kool
• 25 gr. verse gemberwortel
• 2 tomaten
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 pot basis voor kippensoep (400 ml. Maggi)
• 300 gr. kipfiletreepjes
• 250 gr. basmati rijst
3 el. ketjap manis

Bereidingswijze (20 min.)
1. Maak de Chinese kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
2. Schil de gember en snijd deze in zeer dunne reepjes.
3. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en het vruchtvlees en snijd ook deze tomaten in reepjes.
4. Pel en snipper de ui en knoflook.
5. Giet de basis voor kippensoep in een pan en voeg ruim 3 potten koud water, gember, knoflook en ui toe. Breng dan de soep aan de kook.
6. Roer de reepjes kip en de rijst erdoor en laat het ca. 12 minuten koken.
7. Voeg de koolreepjes toe en laat deze 1 minuut meekoken.
8. Voeg de tomaat en de ketjap en eventueel peper naar smaak toe.
9. Verdeel de soep over 4 grote kommen.

Wil jij meer inspiratie voor lekkere en voornamelijk gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?