Na de kerst geen inspiratie meer voor een heerlijke maaltijd? Probeer dan eens dit recept met kabeljauw en parmaham. Met dit gerecht zal je vrienden en familie kunnen verrassen tijdens de laatste dagen van het jaar!


Ingredi├źnten (4-6 personen):

  • 400 gr kabeljauw
  • 4 plakjes parmaham
  • 200 gr groene aspergetips
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • scheutje melk
  • snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Kook gaar in ruim water met wat zout. Giet af en pureer de knolselderij tot een gladde puree. Voeg 1 el roomboter een een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout. 
  2. Bak in de tussentijd de parmaham in een pan totdat deze goed krokant is. Leg op een keukenpapiertje.
  3. Breng de kabeljauwfilets op smaak met een snuf peper en zout. Verhit 1 el boter in een pan en bak de kabeljauw ca 2-3 minuten per kant gaar. 
  4. Verhit in de tussentijd in een grillpan 1 el olijfolie en gril hierheen de aspergetips en breng op smaak met een snuf peper en zout.
  5. Verdeel de knolselderij puree over de borden en leg hier de aspergetips bij. Leg de kabeljauw erbij en verkruimel hierover de krokante parmaham.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?