We weten inmiddels dat wat we zien op Social Media niet de realiteit is. De perfecte plaatjes worden veelal gefotoshopt of er zit een ‘subtiele’ filter overheen die je huid net iets gladder en bruiner maakt.. 

Ondanks dat we weten dat dit nep is worden we er vaak toch onzeker van en heeft het weldegelijk invloed op ons zelfbeeld.

Het zit namelijk in onze natuur om niet te veel af te wijken van de standaard en er graag bij horen. Maar als we elke dag een standaard zien die niet de werkelijkheid weerspiegelt, dan krijg je het idee dat je eigen leven saai, niet spannend genoeg is en dat jij de enige bent die met een pukkel of met putjes in je billen loopt.. 

Maar er is zeker ook iets positiefs te zeggen over Social Media, als je de juiste mensen volgt dan kan het zorgen voor verbinding. Mensen vinden het makkelijk om contact te maken via socialmedia en ze voelen zich sneller ergens bij horen. Dat voedt zelfvertrouwen.

Ben je ervan bewust dat je zelf invloed hebt op wie je wel en niet volgt. Er zijn genoeg ‘eerlijke’ accounts te vinden die wél een realistisch beeld geven. Kijk ook eens door de lijst mensen die je nu volgt. Van wie word je onzeker? Ontvolg het account en zorg dat jouw eigen account gevuld wordt met positiviteit en eerlijke levens. Op die manier krijg je weer meer zelfvertrouwen en verbinding.  

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over gezonde voeding? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?