Sportief kan ze zichzelf niet noemen. Yvonne Dirckx (59) vond sporten altijd meer noodzakelijk kwaad. “Omdat het goed voor je is, en dus omdat het moet, sportte ik regelmatig. Ik deed aan fitness, bodypump, ik deed van alles. Maar ik haakte altijd snel af omdat ik het nooit doelgericht genoeg vond. Ik vond het altijd een hele opgave om te gaan.”

Troost in eten rond de overgang

Rond de overgang werd ze meer en meer onzeker, voelde zich af en toe behoorlijk ongelukkig met al die veranderingen in en aan haar lijf. Om zich beter te voelen ging ze eten. “Ik ging op zoek naar troost en vond dat in eten. Maar daardoor veranderde mijn uiterlijk nog meer en werd ik nog ongelukkiger. Ik moest iets doen om uit die cirkel te komen.”

Yvonne verdiepte zich in haar mogelijkheden. Ze had wel eens gehoord van sporten in warmtecabines waarin je gericht oefeningen doet en vond met die zoektermen een Zlim vestiging in de buurt. “Ik wilde gewoon weer wat zekerder worden en tevreden zijn met mezelf. Al bij het intake gesprek had ik het gevoel dat dit het voor mij was. Ik wist dat het goed ging komen. Ik had gelijk de spirit te pakken om nu wél uit die cirkel te komen.”

Zlim klantervaring van Yvonne Dirckx

Resultaatgericht werken

Bij het eerste gesprek werd Yvonne vooral gerustgesteld. Ze hoefde zich immers niet te schamen, er zijn heel veel vrouwen die zich af en toe wat meer onzeker voelen. Zlim kan helpen om je weer goed te voelen. Samen met de medewerkers van Zlim werd er een programma op maat opgesteld voor Yvonne. “Ik kon precies aangeven wat mijn probleemzones waren en kreeg gerichte oefeningen. Die bouw je op, tot je elke oefening 60 keer herhaald. Ik begon met een kuur van 4 maanden en verloor 5 kilo. Ik zag al heel snel veranderingen en dat gaf me een heel goed gevoel!”

Behalve de oefeningen volgde Yvonne ook het voedingsadvies op. Zeker in het begin was dat een eye-opener. “Je moet dus juist van alles wat hebben dus ook suikers en koolhydraten, maar niet teveel. Het Zlim eetdagboek is goede leidraad. Van daaruit kreeg ik advies om bepaalde gewoontes te veranderen. Je hoeft geen speciaal dieet te volgen, je bereikt veel meer als je patronen in kaart brengt en waar nodig aanpast. Ik maakte bijvoorbeeld elke dag een gezonde shake, met avocado. Dan denk je goed bezig te zijn. Toch kreeg ik het advies om dat niet dagelijks te doen, maar bijvoorbeeld om de dag. Het bleek een goed advies, want ineens was ik die laatste kilo ook kwijt.”, vertelt Yvonne lachend.

Zlim klantervaring van Yvonne Dirckx

Way of life

Inmiddels is ze al 9 jaar actief bij Zlim. Ze volgt afwisselend het onderhoudsprogramma of een kuur. “Het onderhoudsprogramma is 1 keer per week oefeningen doen waarbij alles aan bod komt. Benen, billen, buik. Op die manier hou je balans, want elke week op die weegschaal is een heel goede stok achter de deur.” Zlim is voor Yvonne echt een way of life geworden. “Af en toe iets lekkers is zeker toegestaan. Door deze leefstijl vertrouw ik erop dat ik in balans blijf.”

De veranderingen van Yvonne zijn niet onopgemerkt gebleven. Verschillende mensen in haar omgeving vroegen hoe ze zo goed in haar vel kwam. “Vriendinnen en collega’s die al van alles geprobeerd hadden heb ik geadviseerd om eens naar Zlim te gaan. Omdat ik weet dat dát werkt.”

Yvonne geniet van het leven en zit vol zelfvertrouwen. “Ik voel me heel goed en ik weet dat ik er nog mag zijn. Ik zou iedere vrouw Zim gunnen, je wordt er een fijner mens van!”

Wil je ook van Zlim je way of life maken en vol zelfvertrouwen door het leven gaan? Neem contact op met een vestiging in de buurt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?