Voor we beginnen met het belang van wel of niet ontbijten, is het belangrijk om te weten wat de betekenis is van het ontbijt.

Ontbijt betekent in het Engels ‘’breakfast’’. Breakfast staat ook wel voor ‘break the fast’ ofwel de vast-periode verbreken. Wanneer je je laatste maaltijd om 19:00 is en je eet in de ochtend rond 08:00. Dan heb je de vast-periode gebroken na 11 uur. In het geval je pas om 12:00 eet, dan heb je de vast-periode na 15 uur doorbroken. 

Je hebt dan je ontbijt niet overgeslagen, maar je hebt het ontbijt uitgesteld.

De noodzaak van vroeg of laat ontbijten hangt af van verschillende leefstijlfactoren, je gezondheid en persoonlijke voorkeuren. Sta je in de ochtend op met flinke honger of zit je elke ochtend met tegenzin je ontbijtje weg te werken? 

Als je dan je eerste maaltijd van de dag gaat nuttigen (het ontbijt) zorg dan dat je je lichaam goed voedt. Een boterham met hagelslag of chocopasta is hier geen voorbeeld van. Zo’n soort ontbijt zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren weer trek hebt en je geeft je lichaam geen voedingstoffen om de dag met genoeg energie door te komen.

Dus zorg dat je ontbijt bestaat uit voedzame ingrediënten. Denk aan een bak yoghurt met zaden en fruit of aan havermout. Een boterham kan ook prima! Beleg deze dan wel met gezonde ingrediënten zoals kipfilet, hüttenkäse of 100% pindakaas. Beleg ze nog extra met wat komkommer, radijs of tomaat, hmm lekker!

Vind je het moeilijk om te bepalen wat bij jou past? Bij Zlim kijken we samen naar je huidige leefstijl en je gezondheid. Hier maken we een passend voedingsadvies bij wat het beste past bij jouw unieke lichaam.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?