Een frittata kun je het beste omschrijven als een rijkelijk gevulde omelet. Het is oorspronkelijk een Italiaans gerecht, bedacht om restjes mee op te maken. Het werkt heel eenvoudig. Aan een losgeklopt ei kun je groenten toevoegen, maar ook vis, vlees of kaas. Ideaal om overgebleven etenswaren mee te verwerken tot een heerlijk nieuw gerecht.

Deze frittata met aardappel, spinazie en artisjok is voor 4 personen en staat binnen 40 minuten op tafel.

Ingrediënten
• ui
• 3 el traditionele olijfolie
• 300 gr verse spinazie
• 400 gr artisjokharten in blik
• 450 gr aardappeldobbelsteentjes
• 2 el verse munt
• 6 middelgrote eieren
• 1 tl chilipoeder
• 100 g zachte geitenkaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de ui zachtjes glazig.
3. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
4. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren.
5. Vet de ovenschaal in.
6. Meng de aardappeldobbeltjes en stukken artisjokhart in de ovenschaal en schep de spinazie ertussen. Breng op smaak met peper en zout.
7. Snijd de munt fijn.
8. Klop de eieren los met peper, zout, chilipoeder en de munt en schenk dit over de groenten in de schaal.
9. Verkruimel de geitenkaas erover en maal er wat extra peper boven. Druppel de rest van de olie erover en schuif de schaal net onder het midden in de oven. Laat de frittata in 25-30 min. goudbruin en gaar worden.

Frittata met aardappel, spinazie en artisjok - Zlim recept

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?