In 2014 begon Kerstin aan een driejarige HBO-opleiding naast haar reguliere werk. Dat betekende dat ze veel in de avonden en weekenden bezig was met school. Ze zette daarvoor al haar sportactiviteiten op een laag pitje, wat resulteerde in een gewichtstoename van 24 kg in 3 jaar tijd.

Geen plezier meer in sporten

“Na het behalen van mijn getuigschrift wilde ik weer gaan beginnen met hardlopen en ook weer terug naar de sportschool. Maar dat viel tegen, te weinig lucht, geen conditie en daarbij ook nog, door het vele zitten, een ontwikkelde hielspoor. Dit alles maakte dat het sporten voor mij geen plezier meer opleverde.”

Doordat Kerstin in het verleden al goede ervaringen bij Zlim had opgedaan meldde ze zich aan voor een intakegesprek. “Tijdens het intakegesprek werd een persoonlijk programma opgesteld, rekening houdend met mijn wensen, leeftijd, metabolisme, lichaamsbouw en conditie. Bij Zlim zijn ze zeer professioneel. Ze weten steeds weer te enthousiasmeren om gezond te eten. Dat doen ze door lekkere recepten aan te bieden en blijven bovenal altijd betrokken te blijven. Zelfs tijdens de eerste corona golf, toen de studio’s dicht moesten, bleven ze contact zoeken en berichten sturen, wat zeer gewaardeerd werd.”

Voedingsadvies op maat

Het voedingsadvies werd helemaal aangepast aan Kerstins persoonlijke situatie, zodat dit goed vol te houden is. Er werd rekening gehouden met thuis gezond eten, maar ook op het werk. “Vaak kook ik ’s morgens al, omdat we vaak later op de avond thuiskomen. Zo staat er toch een gezonde maaltijd op tafel en wordt er niet naar ongezonde alternatieven uitgeweken, omdat niemand zin heeft om nog na het werk te koken.”

Kerstin is 15 kg en 105 cm afgevallen. Enkele weken geleden is ze weer begonnen met hardlopen. “Ik heb weer energie, meer lucht en zit weer goed in mijn vel!”

 

Zlim klantervaring Kerstin

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?