Veel vrouwen hebben er last van, tijdens of vlak voor je menstruatie enorme trek in van alles en nog wat.  Waar komt die extreme honger als je ongesteld bent eigenlijk vandaan? En misschien nog wel belangrijker hoe komen we ervan af? 

Veranderingen in je hormoonspiegel zijn de boosdoener. Tijdens je menstruatiecyclus veranderen de niveaus van de hormonen oestrogeen en progesteron. Vlak voor en tijdens je menstruatie daalt het hormoon oestrogeen en stijgt het hormoon progesteron. Te weinig oestrogeen betekent ook dat er te weinig serotonine wordt aangemaakt. Serotonine is onder andere verantwoordelijk voor het regelen van je verzadigingsgevoel. Doordat je te weinig serotonine aanmaakt kun je last krijgen van een onverzadigbare behoefte aan zoetigheid en snelle koolhydraten. Gelukkig zijn er genoeg dingen die jij zelf kunt doen om deze eetbuien zo veel mogelijk te voorkomen.

Drink genoeg water

De meeste vrouwen voelen zich flink opgeblazen tijdens hun menstruatie, zorg er daarom voor dat je genoeg water drinkt zodat je lichaam het overmatige vocht goed kan afdrijven. Genoeg water drinken zorgt er daarnaast ook voor dat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft en daardoor je hongergevoel wordt onderdrukt.

Magnesium

Tijdens je menstruatie daalt je magnesium en dit kan zorgen voor eetbuien. Belangrijk dat je dit bij-slikt in de vorm van supplementen of extra let op magnesiumrijke voeding. Denk hierbij aan: cashewnoten, amandelen, walnoten, haver, quinoa, pompoenpitten, zaden, avocado, appels, bananen, dadels, zoete aardappel, cacao (pure chocolade!)

Beweeg

Bewegen is een hele goede manier om een eetbui te voorkomen. Wanneer je op een dag genoeg beweegt maak je het geluk hormoon serotonine aan. En juist dit hormoon daalt tijdens je menstruatie en zorgt voor de drang naar zoetigheid. Probeer dus tijdens je menstruatie te blijven zlimmen, wandelen of fiets een rondje. Je zult meteen ervaren dat je je een stuk beter voelt en geen trek meer hebt in zoetigheid.

Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?