In de wereld van vandaag, waar stress en drukte vaak de boventoon voeren, is het vinden van momenten van ontspanning van grote waarde voor onze fysieke en mentale welzijn. Yoga Nidra, een oude yogapraktijk, biedt een verfrissende en effectieve manier om deze ontspanning te bereiken. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat Yoga Nidra is, en welke voordelen het heeft.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra, ook wel bekend als yogische slaap, is een diepgaande ontspanningpraktijk die teruggaat tot de oude yogatradities van India. Het woord “Yoga” verwijst naar eenheid of verbinding, en “Nidra” betekent simpelweg slaap. Yoga Nidra is een staat van bewuste diepe ontspanning waarbij je jezelf in een toestand tussen wakker en slapen bevindt. 

Yoga Nidra wordt meestal begeleid door een instructeur of via een opgenomen audio, maar het kan ook zelfstandig worden beoefend. Jijzelf doet niet meer dan het liggen in een comfortabele houding, meestal op je rug, en het volgen van de steminstructies. YouTube staat vol met verschillende sessies die je kan volgen.

De Voordelen van Yoga Nidra

1. Stressvermindering: Het helpt bij het verminderen van stress en angst door de ontspanningsreactie van het lichaam te activeren.

2. Verbeterde slaap: Regelmatige beoefening kan de slaapkwaliteit verbeteren en slapeloosheid verminderen.

3. Verhoogde creativiteit: Door de diepgaande ontspanning kunnen nieuwe ideeën en inzichten naar voren komen.

4. Emotioneel welzijn: Het kan helpen bij het omgaan met emoties en het ontwikkelen van emotionele veerkracht.

5. Verbeterde concentratie: Yoga Nidra kan de mentale focus en helderheid vergroten.

Yoga Nidra is een krachtige praktijk die diepe ontspanning en innerlijke rust kan brengen in ons vaak hectische leven. Dus, als je op zoek bent naar een manier om stress te verminderen, beter te slapen en je algehele welzijn te verbeteren, overweeg dan om Yoga Nidra een kans te geven. Het kost weinig tijd en kan je veel brengen!

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over de voordelen van diepgaande ontspanning door het beoefenen van Yoga Nidra ? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?