Dit heerlijke recept met courgette is lekker voor lunch én diner. Het zit boordevol groente en eiwitten. Dit gerecht staat super snel op tafel.
Ingrediënten:
- 100 g quinoa
- 2 courgettes
- 3 el Griekse yoghurt
- 70 g kleine augurken
- 250 g tonijn (uit blik, waterbasis)
- 2 stuks bosui
- Optioneel: Geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgettes doormidden (in de lengte) en lepel de zaadlijsten eruit met een lepel.
- Leg de courgettes op een met bakpapier beklede pakplaat en besprenkel met wat olie, peper en zout.
- Schuif ze de oven in gedurende ongeveer 25 minuten.
- Snijd ondertussen de augurk in stukjes en de bosui in ringetjes.
- Meng in een grote kom de quinoa, augurk, bosui, tonijn en Griekse yoghurt en schep goed om.
- Als de courgettes afgekoeld zijn, vul je met ongeveer 3 eetlepels gezonde tonijnsalade!
Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.