Dit heerlijke recept met courgette is lekker voor lunch én diner. Het zit boordevol groente en eiwitten. Dit gerecht staat super snel op tafel.

Ingrediënten:

  • 100 g quinoa
  • 2 courgettes
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 70 g kleine augurken
  • 250 g tonijn (uit blik, waterbasis)
  • 2 stuks bosui
  • Optioneel: Geraspte kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgettes doormidden (in de lengte) en lepel de zaadlijsten eruit met een lepel.
  • Leg de courgettes op een met bakpapier beklede pakplaat en besprenkel met wat olie, peper en zout.
  • Schuif ze de oven in gedurende  ongeveer 25 minuten.
  • Snijd ondertussen de augurk in stukjes en de bosui in ringetjes.
  • Meng in een grote kom de quinoa, augurk, bosui, tonijn en Griekse yoghurt en schep goed om.
  • Als de courgettes afgekoeld zijn, vul je met ongeveer 3 eetlepels gezonde tonijnsalade!

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?