Met kip kun je heerlijk variëren, bijvoorbeeld door het gebruik van kruiden en specerijen. In dit smaakvolle gerecht gebruiken we cajun kruiden. Dat combineert ook erg goed met spruitjes en zoete aardappel.

Spruitjes zijn typische wintergroenten. Wanneer je spruitjes gaat kopen let er dan op dat de mini-kooltjes mooi groen van kleur zijn en stevig aanvoelen. Anders zijn ze niet meer vers.

Dit recept is voor 4 personen en staat in ongeveer 30 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 800 gr zoete aardappel
• 4 tl cajun kruidenmix zonder zout
• 4 el olie
• 400 gr kipfilet
• 800 gr spruitjes
• 2 (rode) uien
• 1 limoen, geperst
• 1 appel

Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 200 °C.
2. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
3.Meng de cajun kruidenmix door de olie en schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven. Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om.
4. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door. Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 10 minuten mee gaar en lichtbruin bakken.
5. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
6. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
7. Was de appel en snijd in dunne partjes en meng ze door de spruitjes.

Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?