De buddha bowl komen we tegenwoordig steeds vaker tegen. Het is een kom vol met kleurrijk lekkers. De buddha bowl bestaat uit granen/zaden, verschillende soorten groenten en als topping (plantaardige) eiwitten. 

In deze variant gebruiken we quinoa. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde, het is onder andere een bron van vezels, eiwitten, magnesium en foliumzuur.

Ingrediënten (2 personen):

  • 100 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 1/2 wortel 
  • 80 gram edamame
  • 1/3 Komkommer
  • 1 paprika
  • 100 gram feta
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Eventueel een handje geroosterde kikkererwten (zie eerder recept)

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa in 200 ml water in zo’n 8-10 minuten gaar.
  2. Rasp de wortel in dunne reepjes.
  3. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  4. Snijd de paprika in dunne reepjes.
  5. Ontpit de avocado en snijd in plakjes.
  6. Meng de extra virgine olijfolie eventueel met wat peper en zout naar smaak.
  7. Verdeel de quinoa, de groenten en de extra virgine olijfolie over 2 kommen. Brokkel ook de feta over de kommen en garneer eventueel met de geroosterde kikkererwten.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?