Hoe vaak zet jij broccoli op tafel? Broccoli mag zich gerust de koning van de groente noemen. Deze groene groente heeft vele gezondheidsvoordelen. Wist je dat je broccoli prima rauw kan eten? Je krijgt dan extra veel antioxidanten binnen. De hoogste tijd om een smakelijke salade te bereiden met deze groenten. Geniet van deze heerlijke gezonde salade! Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 1 stronk broccoli, gewassen en in kleine roosjes
• 1 handje druiven, in plakjes gesneden
• 1 rode ui, fijngesneden
• ca. 25 gr grof gehakte amandelen
• 125 gr spekjes

Ingrediënten dressing
• 1 el limoensap
• 1 el olijfolie extra vierge
• 1 el Griekse yoghurt, plantaardige yoghurt of kefir
• Peper/ zout
• 1 tl honing
• 1 tl mosterd
• 1 el verse fijngehakte munt of peterselie

Bereidingswijze
1. Snijd alle ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
2. Meng ondertussen voor de dressing alle ingrediënten tot een romige saus.
3. Roer de ui, bleekselderij en broccoli door de dressing en laat bij voorkeur een uurtje marineren in de koelkast.
4. Rooster ondertussen kort de amandelen in een droge koekenpan en bak de spekjes uit. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
5. Strooi de druiven, spekjes en amandelen over de salade.

Variatietips
– Gebruik ca 200 g broccolirijst of bloemkoolrijst in plaats van broccoliroosjes en meng dit rauw met de dressing.
– Rooster een handje pijnboom- of pompoenpittenin plaats van spekjes voor een vegetarische variant.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?