Je bekkenbodem bestaat uit een groep spieren die de onderkant van je bekken afsluiten. Je bekkenbodem ondersteunt de organen in de buik: de blaas, je darmen en bij vrouwen ook de baarmoeder. Een stevige bekkenbodem zorgt ervoor dat deze organen niet uitzakken maar tegelijkertijd is het ontspannen ervan weer belangrijk tijdens plassen en vrijen.

Ongeveer een miljoen Nederlanders lopen rond met bekkenbodemklachten, dit zijn grotendeels vrouwen. Bij Zlim besteden we veel aandacht aan het trainen van je bekkenbodemspieren. Want dat is niet alleen voor en na de bevalling belangrijk, maar controle hebben over deze spieren heeft fijne voordelen.

Hoe sterk je bekkenbodemspieren zijn, is deels erfelijk bepaald. Na een zwangerschap kunnen je bekkenbodemspieren vaak wel wat extra training gebruiken, maar met het ouder worden en vooral vanaf de overgang verslechtert het steunweefsel in je bekken en ook dan kan twee keer per week een paar oefeningen al flink helpen om de spieren te versterken en controle te houden.

Hoe train je je bekkenbodemspieren?

Bij Zlim krijg je altijd een persoonlijk schema gericht op jouw wensen en doelen. Maar elke training begint met de oefening bekken kantelen, tijdens deze oefening lig je op je rug en heb je je knieën gebogen, je voeten op de mat. Je kantelt langzaam je bekken heen en weer. Je maakt je rug hol en bol. Deze beweging wissel je ook af met het aanspannen en ontspannen van je bekkenbodem. Deze oefening is super effectief en kan je ook thuis doen (in bed bijvoorbeeld) en wat ons betreft niet vaak genoeg!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?