Dit Indonesische gerecht met kippenlevertjes is licht pittig en combineert perfect met sperziebonen. Het recept is geschikt voor 2 personen en staat binnen 30 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 400 gram sperziebonen
• 1 ui
• 2 eetlepels olie
• 1 teentje knoflook
• 1 theelepel sambal
• ½ theelepel laos of gemberpoeder
• 150 gram volkoren noedels
• 200 gram kippenlevertjes
• 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding
1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
2. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Fruit de sambal en de laos kort mee.
4. Voeg de sperziebonen toe met weinig water en stoof de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar.
5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6. Snijd de kippenlevertjes in stukjes. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
7. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap. Geef de noedels erbij.

Tip : Maak de sperzieboontjes al schoon op een moment van de dag dat je er al tijd voor hebt. Wanneer je dan aan je avondmaaltijd begint kan je gelijk van start en duurt de bereiding minder lang.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?