Al vijf jaar werkt Vera (28 jaar) als diëtist bij Zlim Oisterwijk. Ze geniet van het persoonlijke contact wat je met cliënten hebt. De ontwikkelingen tijdens een kuur vindt ze het allerleukst. De dames bij Zlim Oisterwijk komen twee keer per week bewegen, dus je bent heel nauw betrokken bij het traject.

Mijn guilty pleasure is taart

Vera Wenting komt uit Bladel. Haar vrije tijd brengt ze liefst door met haar man en dochtertje van 1,5 jaar oud. “Ik vind het heerlijk om samen op vakantie te gaan. Maar ook van een avondje borrelen, of lekker koken en eten, kan ik zeker genieten.” Snoepen doet ze ook heus wel. “Mijn guilty pleasure is absoluut taart! In alle soorten en maten. Dat eet ik dus ook best wel eens. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen gezond en genieten, en daar hoort voor mij zeker een stukje taart op z’n tijd bij.”

Vera - Zlim Oisterwijk

Van voedingsgesprekken tot social media

“In 2008 ben ik begonnen met een stage bij Zlim. Daarna ben ik er op zaterdagen blijven werken. In de tussentijd ben ik Voeding en Diëtetiek gaan studeren. Toen ik vijf jaar geleden afstudeerde kon ik gelijk als diëtist bij Zlim aan de slag.”

“Mijn dagen bestaan voornamelijk uit het voeren van voedingsgesprekken en het ontwikkelen van menu’s en recepten. Maar ik schrijf ook stukjes voor huis-aan-huis-blad de Uitstraling, en hou me bezig met social media. En als ik hier toch ben help ik net zo graag mee in de studio. Ik begeleid dan oefeningen, ik coach en pak de meet- en weegmomenten op. Alle voorkomende werkzaamheden dus, zelfs poetsen!”

Mooiste ervaring bij Zlim

Wat ze krachtig vindt aan de methode van Zlim is de op maat gemaakte combinatie van voeding en doelgericht bewegen. “Iedereen is anders. Daarom passen we het programma altijd aan aan de cliënt, zodat het past bij je. Dát is de sleutel tot succes. Een mooi voorbeeld vind ik nog altijd een dame die behoorlijk onzeker binnenkwam. Ze werd erg emotioneel bij het zien van haar spiegelbeeld en droeg bij voorkeur wijde kleding. Na een paar maanden was het een heel andere vrouw! Ze poseerde zelfs in een strak zwart jurkje, en nam een heel trotse houding aan. Dat is echt geweldig om te zien, dat iemand zoveel meer zelfvertrouwen en kracht uitstraalt.”

Een op maat gemaakt programma

Wat Vera betreft is de Zlim methode van een op maat gemaakt programma dus de sleutel tot succes. De combinatie tussen voeding en bewegen, met als extra de persoonlijke begeleiding. Het vraagt soms wel even wat tijd om de juiste balans tussen gezond en genieten te vinden. Maar het biedt altijd resultaat. Probeer je dus niet te verliezen in de vele verschillende diëten en hypes. Met gezond verstand kun je ook je voedingspatroon aanpassen, op een manier die bij jou past. “Als je af wilt vallen, ga dan voor blijvend resultaat. Goed werk heeft tijd nodig, gun jezelf die tijd.”

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?