De tweeënzestig jarige Greta is getrouwd en woont in Veenendaal. Ze is een actieve en creatieve vrouw. Ze wandelt graag, samen met haar partner. Nu, tijdens de pandemie, nog meer dan anders. “We wonen prachtig in een bosrijke omgeving, maar lopen ook graag langs de Uiterwaarden bijvoorbeeld. Of aan zee, dat geeft gelijk een hele andere beleving. We kregen pas de tip om eens een klompenpad te lopen. Dat gaan we binnenkort eens proberen.” Ook stapt graag op de racefiets. “In de zomermaanden natuurlijk lekker buiten en lange afstanden, maar ook in de winter fiets ik veel. Op zolder, daar staat de racefiets dan op de tacx, dan kan ik lekker doortrainen.”

Gezonde leefstijl

Twintig jaar geleden was Greta op zoek naar een nieuwe baan. Als kapster met artrose in haar vingers moest ze iets anders. Ze zag een advertentie van Zlim in de krant en het concept sprak haar aan. Ze is altijd sportief geweest, en ook gezond eten stond hoog in haar vaandel. “Dat moet ook wel, ik liep toen nog halve marathons en dan moet je voeding goed zijn.” Ze werd aangenomen en startte met het opleidingstraject van 10 weken. “Omdat je intern opgeleid wordt maakte het niet uit dat ik een heel andere achtergrond had. Je leert in die tien weken alle oefeningen en de basisregels van gezonde voeding. Ik had er veel plezier in en bleef er werken.”

In het begin was Greta vooral begeleider bij de oefeningen. “Het gaat er in de praktijk vooral om dat je de oefeningen goed uit kunt leggen en op de juiste manier voor doet. Ik draag tijdens mijn werk dus ook sportkleding, net als onze cliënten.” Als oefeningen niet goed worden uitgevoerd dan corrigeert Greta. “Door de huidige afstand is dat nu wat lastiger, je moet dus echt goed kunnen uitleggen hoe een oefening uitgevoerd moet worden.”

Al twintig jaar onverminderd enthousiast

Na tien jaar was er bij Zlim behoefte aan een extra voedingsconsulent. Dat paste goed bij de ambitie van Greta. Ze volgde de opleiding en rondde die succesvol af. Sindsdien geeft ze ook voedingsadvies. Het liefst volgens haar 80-20 regel. “Je doet voor 80% wat nodig is en voor 20% wat je wilt.” Greta is na 20 jaar onverminderd enthousiast over haar werk en staat als een blok achter de methode van Zlim. Bewegen in een warmtecabine, het volgen van de Thermo Fysische Methode, is wat haar betreft ook echt de allerbeste manier om te bewegen. Voor iedereen. “Of je nou rugklachten hebt, of bekkenklachten, een reumatische aandoening hebt of wilt sporten tijdens of na een ziekte; het kán bij Zlim. Door de persoonlijke begeleiding kunnen we oefeningen aanpassen aan je kunnen.”

Greta - Zlim Veenendaal

The next generation

Ze heeft natuurlijk aardig wat mensen voorbij zien komen, in die twintig jaar. Sommigen sporten er ook al 20 jaar, anderen zien ze na een poosje toch weer terug komen. “Vrouwen die toen hun kinderen hadden gekregen komen nu, rond de overgang, weer terug. Ze nemen hun dochters mee, die nu in dezelfde levensfase zitten als toen zij startten. Dat is heel leuk om te zien, de volgende generatie die bij Zlim komt. En daaruit blijkt ook dat men vertrouwen heeft in Zlim. Voor de cliënten is het ook prettig om een vertrouwd gezicht te zien.”

Door de diversiteit aan mensen die er komen is geen dag hetzelfde. Dat maakt werken bij Zlim natuurlijk zo leuk. “Maar ook je collega’s zijn belangrijk. Zlim Veenendaal is een heel goed en gezellig team. We werken er allemaal al heel lang en zijn een hechte groep.”

Persoonlijke aandacht

Het verschil tussen Zim en sportscholen is volgens Greta vooral het persoonlijke contact. Zo krijgt iemand die al een tijdje niet gezien is meestal even een belletje, of een kaartje. “Als we weten dat iemand het even moeilijk heeft, sturen we wel eens een bloemetje. Dat maakt ook dat mensen graag terugkomen om af te maken waar ze aan begonnen zijn. Ze voelen zich begrepen en gehoord.”

Gezonde leefstijl is een feest!

Wat Greta betreft zet ze haar werkzaamheden nog een paar jaar voort. Ze heeft voor iedereen advies en weet je al pratend te motiveren. “Tegen iedereen die twijfelt zou ik zeggen ‘gewoon beginnen’! Bel voor een afspraak en volg een proefles. Je zult aangenaam verrast zijn.” Bovendien weet ze waar ze het over heeft. “Ik sport zelf ook al die jaren bij Zlim. En ik zal je zeggen, die ozon na afloop vind ik nog altijd een feest!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?