Angela Koning is 42 jaar en woont samen met haar man en drie kinderen “op” Alverna, zoals de inwoners zelf zeggen. Een klein dorpje in de buurt van het Gelderse Wijchen. Ze werkt bij Zlim in Elst.

Volle agenda, maar ook genieten

Angela is gewend aan een goed gevulde agenda. Naast haar werk sport ze zelf ook graag bij Zlim. Ook wandelt ze en sport thuis nog. Daarnaast gaat ze graag op stap: “Naar de bioscoop. Of gezellig eten met vrienden en vriendinnen. Een wijntje ontbreekt daarbij eigenlijk nooit”, zegt Angela lachend.

Thuis kan ze ook lekker genieten: “Netflix aan en verstand op nul. Heerlijk. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar Sons of Anarchy, Suits of The Vampire Diaries.” Het voor de meeste mensen daarbij behorende zoutje laat Angela met gemak achterwege. “Ik ben niet zo’n snoeper. Alhoewel ik best houd van een lekker stukje chocolade. Maar ik koop nu bewust wat vaker de 70% cacao chocolade. Dan doe je veel langer met een reep!”

Angela van Zlim Elst - achter de schermen interview

Zlim voelde als thuiskomen

Angela werkt sinds anderhalf jaar bij Zlim in het Gelderse Elst. Niet voor het eerst; ze werkte er 19 jaar geleden ook al. “Ik werkte er met veel plezier, maar moest toen wegens omstandigheden op zoek naar een baan voor meer uren.”

Anderhalf jaar geleden zag ze een vacature van Zlim en ze solliciteerde gelijk. “Ik ging op gesprek en het was als thuiskomen. Natuurlijk was er wel iets veranderd, maar ik viel zó terug op de kennis van jaren geleden. Heerlijk. Ik ga hier nooit meer weg, het is gewoon té leuk!”

Naast het begeleiden van de dames, geeft ze af en toe ook tips en trics bij het voedingsadvies. “Soms vinden mensen het moeilijk zich aan de drie maaltijden per dag te houden. Ik adviseer ze dan om tussen door meer te drinken. Dat scheelt echt.”

De kracht van een persoonlijk programma

De kracht van Zlim zit hem volgens Angela niet alleen in de methode. “ Zlim is er puur voor vrouwen, die allemaal hetzelfde doel hebben. Het is een hele ontspannen sfeer waarbij ieder in z’n waarde wordt gelaten. Hoewel je samen sport, volgt toch ieder zijn eigen programma.” En er mag ook gelachen worden. “Ik mag graag een beetje dollen met die dames, een grapje op zijn tijd moet kunnen. Maar er moet wel gewerkt worden,” zegt ze lachend, “theeleuten kan na afloop.”

Zo bouw je een echte band op. Dat bleek ook wel toen ze een tijdje afwezig was. “Klanten gaven aan me echt gemist te hebben en waren blij me weer te zien.” Laatst nam een dame afscheid en bracht voor iedereen een kadootje mee. En voor Angela had ze zelfs nog een extra kaartje geschreven. “Om me te bedanken voor de begeleiding. Dat doet je zo goed.”

Angela herkende onlangs één van de cliënten van 19 jaar geleden, die nog steeds sport bij Zlim. “Geweldig! Ik herkende haar direct en ze herkende mij ook! Zo bijzonder. Het feit dat zij al 19 jaar bij ons sport en nog steeds op haar eigen manier haar oefeningen doet, dat zegt veel over de kracht van Zlim.”

Wil je de kracht van Zlim ook ervaren? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?