Vandaag zetten we de aardappel in het zonnetje met deze heerlijke aardappeltaart. Deze hartige taart kun je makkelijk een dag van tevoren klaarmaken. Je hoeft het dan alleen nog even op te warmen in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1200 gram aardappelen
  • 2 blikjes tonijn op eigen nat
  • 1  blikje ansjovisfilets
  • 1 bosje bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • Peper en vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • 500g kerstomaten
  • natuurazijn

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  3. Warm de oven voor op 175 °C.
  4. Was de bieslook en knip het klein. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  5. Voeg de eieren, de melk en de helft van de bieslook toe en klop dit los.
  6. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
  7. Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.
  8. Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad.
  9. Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudgeel.
  10. Was de komkommer en kerstomaten.  Snijd in dunne plakjes. Maak er met de rest van de bieslook, wat peper en azijn een salade van.
  11. Snijd de aardappeltaart in punten en geef de komkommer-tomatensalade erbij.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?