De inflatie is iets waar we niet meer omheen kunnen, onze boodschappen worden steeds duurder. Volgens het CBS geven consumenten nu gemiddeld 11 procent meer uit aan voedingsmiddelen dan vorig jaar. Wat een enorm verschil!

Gezond eten wordt door veel mensen bestempeld als duur(der) eten. Dit is niet altijd het geval en met onze handige tips kan jij besparen op je gezonde boodschappen.

  • Maak een weekmenu

Wat altijd werkt is het samenstellen van een weekmenu. Ga er even rustig voor zitten en plan één dag in de week dat je naar de supermarkt gaat. Zo kom je niet vaker dan nodig in de verleiding door alle aanbiedingen en lekkernijen in de supermarkt die je eigenlijk niet nodig hebt. Betrek ook eens je gezinsleden erbij. Zo heeft iedereen inspraak op het eten voor de aankomende week en scheelt het weer een discussie aan tafel ;).

  • De vriezer

Als je wil besparen is de vriesafdeling je grote vriend. Diepvriesgroenten zijn namelijk aanzienlijk goedkoper en vele malen langer houdbaar! Sommige mensen hebben het gevoel dat diepvriesgroenten minder gezond zijn, dit is gelukkig niet het geval.

Ook is ingevroren vis vaak een stuk betaalbaarder en zeker niet minder lekker!

  • Minder je vleesgebruik

Vlees heeft de hoogste prijsstijging, wel 16 procent! Dat elke dag vleeseten helemaal niet nodig is hebben we wel vaker aangekaart, maar het bespaart dus ook flink op je weekboodschappen.

Probeer je spaghetti bolognese eens te maken zonder gehakt of je Tandoori zonder kip. In veel gevallen is het pure gewenning en zal je het vlees niet eens missen.

  • Gooi geen eten weg!

Klinkt misschien logisch maar in de praktijk staat dat houdbaarheidsbakje uiteindelijk toch te beschimmelen in je koelkast.. Je hoeft je chili con carne ook niet de volgende dag weer als avondeten te eten, maar wikkel het de volgende dag met wat extra sla in een wrap als lunch of bewaar je te veel gemaakte lasagnesaus als basis voor een lekker soepje.

  • Je voorraadkast

Ook zoiets simpels maar iets wat we te vaak niet doen. Zorg dat je op de hoogte bent van wat er in je voorraadkast staat. Zo voorkom je dat je je zoveelste pak rijst of blikje tonijn koopt. Een goed gevulde voorraadkast is daarentegen wel een enorme bespaartip. Aanbiedingen groots inkopen scheelt namelijk enorm! En dan vooral de 1+1 aanbiedingen op houdbare producten.

Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?