Mindfull eten noemen we ook wel intuitief eten. Het betekent heel simpel gezegd: eten met aandacht. Wij vragen onze Zlimmers altijd om een week hun voeding bij te houden en hier begint vaak al de eerste belangrijke stap: bewustwording. Ongemerkt stop je veel meer in je mond dan je doorhebt. En dat is jammer want het is juist zo belangrijk om bewust te genieten van wat je eet.

Wij geven je 5 tips die je meteen kan toepassen om mindfull te eten.

Tip 1: Eet rustig

Neem de tijd voor je maaltijd, kauw goed en neem kleine hapjes, proef bewust elke hap. Dit zorgt voor meer genot maar het zorgt er ook voor dat je minder snel te veel eet

Tip 2: Eet tot dat je verzadigd bent en niet tot dat je vol zit

Het duurt ongeveer 20 minuten tot dat je lichaam in de gaten heeft dat het genoeg eten binnen heeft. Een vol gevoel betekent dat je maag voller zit dan dat het hoort te zitten en dit zorgt voor een vervelend gevoel.

Tip 3: Vermijd afleiding

Op je telefoon of voor de televisie zitten tijdens het eten is echt een no go als het gaat om mindfull eten. Mindfull eten hoef je niet alleen te doen dus je kan prima een gesprek hebben met je tafelgenoot. Maar focus je op wat er op je bord ligt. Zo ervaar je de smaken veel intenser en daardoor geniet je meer.

Tip 4: Doe bewust je boodschappen. 

Wil je mindfull eten, dan begint dit al bij je boodschappen. We weten allemaal dat met honger naar de supermarkt gaat geen succes is. Ben dus bewust van de producten die je in je mandje legt en later zal opeten. Het beste is om van tevoren een lijstje te maken of om online je boodschappen te bestellen voor meerdere dagen, zo voorkom je (vaak ongezonde) impulsaankopen. En het scheelt ook nog in je portemonnee!

Tip 5: onderscheid buikhonger van hoofdhonger.

Als je buikhonger hebt dan kan eten wel even wachten (als je bijvoorbeeld onderweg bent), deze honger is prima te verdragen. Bij hoofdhonger voel je dat je direct MOET eten. Aan deze honger kan je beter geen gehoor geven. Heb je stress of verveel je je? Probeer dan afleiding te zoeken en drink een glas water. Buikhonger komt rustig op en hoofdhonger is er ineens.

Vind jij het lastig om mindfull te eten en ben je gevoelig voor de vele valkuilen? Bij Zlim helpen we je graag en geven we je tips en tricks waardoor je bewuster en gezond kunt genieten!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?