Overdenken, dat eindeloze herkauwen van gedachten en zorgen, kan een echte energievreter zijn. Maar geen zorgen, er zijn manieren om dat te stoppen en je beter te voelen. Hier zijn vijf makkelijke manieren:

1. Rustig aan doen:
Doe dingen zoals rustig ademhalen en nadenken over het heden. Dit helpt je om minder te denken aan dingen die al gebeurd zijn of nog moeten komen. Probeer eens een meditatie te doen, dit is een mooie tool om terug in het hier en nu te komen en minder te oordelen over je gedachten

2. Bewegen:
Beweeg je lichaam door bijvoorbeeld te wandelen of te dansen. Je lichaam maakt dan stofjes aan die je blij maken en je gedachten rustiger maken.

3. Creatieve uitlaatklep:
Het kan enorm therapeutisch zijn om je gedachten en gevoelens te uiten door middel van creatieve bezigheden. Of het nu gaat om schilderen, schrijven, muziek maken of knutselen. Zo laat je je gedachten een beetje los en dat kan opluchten.

4. Praat met iemand:
Het delen van je gedachten en gevoelens met vrienden of familie kan ontzettend verlichtend zijn. Soms helpt het om je zorgen hardop uit te spreken en verschillende perspectieven te horen.

5. Doe iets met een plan:
Doe iets waarbij je een doel hebt, zoals opruimen of iets nieuws leren. Dan denk je minder aan zorgen en meer aan wat je aan het doen bent.

Het is belangrijk om je gedachten niet helemaal te vermijden, maar om ze onder controle te houden. Probeer deze manieren eens uit en kijk welke het beste voor jou werkt. Zo kun je minder piekeren en meer genieten van het moment!

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over het verminderen overdenken en piekeren? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?