Fitness voor vrouwen

Fitness voor vrouwen

Veel vrouwen streven naar een slanker en fitter lichaam. Een manier om dit doel te realiseren is fitness voor vrouwen. Er zijn verschillende oefeningen voor onder andere de buik, benen en billen. Wij bespreken deze oefeningen met je. Vervolgens gaan we kijken wat de meest gemaakte fouten zijn door vrouwen tijdens de fitness. Wij hebben ook onze eigen methode van fitness voor vrouwen ontwikkeld, maar dan net even anders. Wil jij meer weten over deze Zlim methode? Wij vertellen je er meer over.

Fitness oefeningen voor vrouwen

Wat zijn voor jou de perfecte oefeningen om af te vallen? Misschien moet je wel verschillende oefeningen uitproberen en combineren om jouw persoonlijke doel te bereiken. De buik, benen en billen zijn de drie punten waar de meeste vrouwen niet tevreden over zijn. Wil jij plaatselijk afslanken? Dan zijn er verschillende fitness oefeningen voor vrouwen, waarmee je de weg naar een fitter lichaam versnelt. Wij nemen een aantal van deze oefeningen met je door.

 

Buik

Veel vrouwen zijn ontevreden met hun welbekende “love handles” of hun buikje. Er zijn een aantal fitness oefeningen voor vrouwen die je kunt doen om dit probleem te verhelpen. Als eerst heb je crunches. Hiermee train je de bovenste buikspieren. Je gaat met je knieën gebogen op je rug liggen. Zet je voeten plat op de grond en leg je handen lichtjes aan de achterkant van je hoofd. Til vervolgens je bovenlichaam een klein stukje omhoog terwijl je naar het plafond kijkt. Deze positie probeer je twee seconden vast te houden waarna je langzaam weer terug zakt. Til jezelf omhoog met de kracht uit je buikspieren en dus niet met je handen.

Benen

Slanke benen creëren, spieren opbouwen en cellulitis tegengaan. Allemaal doelen de je kunt realiseren door middel van beenoefeningen. Een bekende fitness oefening voor vrouwen is de squat. Het voordeel van de squat is dat je niet alleen je benen traint, maar ook je billen en dijen. Zet je voeten gelijk aan je schouders. Houdt je rug en gezicht recht en zak vervolgens langzaam door je knieën. Zak door tot je met je knieën en onderbenen een boog van 90 graden maakt. Hiermee behaal je het beste resultaat.

Billen

Het is algemeen bekend dat het grootste gedeelte van de vrouwen wel strakke billen zou willen hebben. Het klinkt als een lastige plek om te trainen, maar er zijn genoeg fitness oefeningen voor billen voor vrouwen. Om te beginnen hebben we de plié squats. Ga eerst recht staan. Vervolgens zet je jouw benen zover mogelijk uit elkaar terwijl je jouw voeten naar buiten wijst. Zak zover door je knieën tot je echt niet meer verder kan. Hierna kom je weer rustig omhoog. Je kunt het tempo steeds hoger opbouwen voor het beste resultaat.

onder deskundige begeleiding

Veel gemaakte fouten door vrouwen tijdens fitness

Het komt regelmatig voor dat vrouwen hun doelen niet behalen door middel van fitness. Hier zijn een aantal redenen voor. Wij hebben drie veel gemaakte fouten door vrouwen tijdens de fitness voor je opgesomd.

Bang zijn om een vrouwelijke hulk te worden wanneer je krachttraining doet

Dit is misschien wel de grootste fabel in de fitnesswereld van vrouwen. Je hoort het regelmatig: “Ik wil niet met te zware gewichten werken, ik wil namelijk niet ‘te groot’ worden.” Hier hoef je dus totaal niet bang voor te zijn. Maar één op de miljoen vrouwen heeft zoveel testosteron in haar lichaam, waardoor zij kans maakt op een ‘te groot’ lichaam. Dus ga gewoon lekker met de fitness oefeningen voor vrouwen aan de slag, die jij wilt doen!

Veel vrouwen creëren een obsessie voor buikspieren

Iedereen heeft een sixpack. Alleen wordt deze in de meeste gevallen bedekt door een laagje vet. Wil jij jouw sixpack meer naar voren laten komen? Gebruik dan lichte gewichten en let op je voedingspatroon. Richt een klein gedeelte van je fitnessoefeningen op je buik en de rest op onderdelen waardoor je juist vet verbrandt.

Te weinig aanpassingen in jouw routine

Blijf jij jouw routine te lang uitvoeren? Dan is het tijd om deze aan te passen. Door een te lange tijd dezelfde routine uit te voeren verbruik je steeds minder calorieën met dezelfde intensiteit. Hierdoor blijft jouw vetlaagje gewoon zitten. Pas je routine om de vier tot 6 weken aan, ook wanneer het goed lijkt te werken.

Naar Zlim voor een uitgebreid kennismakingsgesprek

Met Zlim maak je kennis met een gezonde levensstijl. Tijdens het kennismakingsgesprek word je uitgebreid geïnformeerd. Onze methode is gebaseerd op gezond eten in combinatie met doelgericht bewegen en ozontherapie. Daar leggen we alles over uit, zodat je precies weet hoe het werkt, wat je kunt verwachten van ons en hoe we samen jouw doelen kunnen bereiken.

Na het gesprek is het tijd voor een meting. Je wordt op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Afhankelijk van je wensen, leeftijd, metabolisme, lichaamsbouw en conditie word je persoonlijke programma opgesteld. Via de metingen houden we precies bij hoeveel centimeters je gaat afslanken.

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?