Wat kan onze diëtist voor jou betekenen?

Een diëtist bij Zlim

Ben jij klaar om jouw doelen te realiseren? Wil jij eindelijk een gezonde levensstijl creëren waardoor jij jezelf weer lekker in je vel voelt? Dan kan een diëtist van Zlim jou helpen! Onze diëtist zet de Zlim methode in om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Wil jij weten wat de diëtist van Zlim voor jou kan betekenen? We leggen het je graag uit. 

Wat kan onze diëtist voor jou betekenen?

Wanneer je wil afvallen of juist aankomen kan je een diëtist inschakelen. Hij of zij kan jou namelijk begeleiden tijdens het realiseren van jouw doelen. Ook is een diëtist geschikt om voedingsadvies te geven aan mensen die chronisch ziek zijn en hierdoor rekening moeten houden met wat zij wel en niet kunnen eten. Je kan hierbij denken aan hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes en kanker. Ook kan onze diëtist advies geven over voeding tijdens de zwangerschap, bij voedselallergieën of bij het beoefenen van een (top)sport. Diëtisten zijn in de meeste gevallen gespecialiseerd op één van deze gebieden. 

 

Ben jij op zoek naar een diëtist om jouw doelen te bereiken? Dan ben je bij Zlim aan het juiste adres. De diëtisten van Zlim zijn gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen die willen afvallen. Heb jij last van artrose, gewrichtsklachten, reuma, artritis of fibromyalgie? Dan kan je ook bij Zlim terecht! Bij Zlim ontvang je namelijk een uitgekiend bewegingsprogramma en voedingsschema dat volledig is afgestemd op jouw leeftijd en fysieke tekorten of klachten. Neem dus gerust contact met ons op om kennis te maken met een van onze diëtisten.  

Geen pillen, maar gezonde voeding en de juiste beweging als medicijn

Je kent het vast wel. Je loopt door de drogisterij en langs het afslank-schap word je verleidt door verschillende doosjes, flesjes en potjes met afslankpillen. Maar werken die pillen nou echt? Fabrikanten vertellen je dat je met zo’n simpel pilletje al snel het perfecte figuur krijgt. Fabrikanten mogen dit ook zeggen, omdat deze producten worden gezien als voedingssupplementen. Zij hoeven zich dus niet te houden aan de strengere geneesmiddeldenregels.  

 

Door die pillen zelf van je helemaal niet af. Het kan voorkomen dat je in het begin (tijdelijk) wat afvalt, maar dat komt ook grotendeels doordat jij in die periode waarschijnlijk wat bewuster bezig bent met je voeding. De diëtist van Zlim vindt een gezonde levensstijl ontzettend belangrijk. Geen pillen, maar afslanken door doelgericht te bewegen en de juiste voeding binnen te krijgen.  

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een diëtist, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige?

De begrippen diëtist, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige worden regelmatig door elkaar gebruikt. Toch zijn het echt drie verschillende dingen. Ben jij op zoek naar een diëtist? Dan is het handig om toch even onderstaande uitleg te lezen. Het kan namelijk zo zijn dat een diëtist niet de juiste persoon is om jou te helpen, maar dat je juist een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige nodig hebt. Laten we dit even toelichten.  

 

Wat doet een diëtist? 

Een diëtist is een beschermde titel. Dit wil zeggen dat niet iedereen zichzelf zomaar een diëtist mag noemen. Een diëtist moet namelijk een HBO diploma voeding en diëtiek hebben en ingeschreven staan bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Een diëtist mag mensen helpen die een ziekte of medische aandoening hebben waarbij speciale voeding van belang is. Een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige mag dit in tegenstelling tot de diëtist niet.  

 

En wat doet een gewichtsconsulent? 

Een diëtist wordt weleens door elkaar gehaald met een gewichtsconsulent. Echter heeft een gewichtsconsulent een hele andere functie. Iedereen mag zichzelf een gewichtsconsulent noemen. Dit komt omdat het geen beschermde titel is. De titel gewichtsconsulent zegt dus eigenlijk nog niet zo veel over hoe iemand werkt. Wel kun je een erkende opleiding volgen tot gewichtsconsulent. Heb je deze afgerond? Dan kan je jezelf inschrijven bij beroepsvereniging BGN. Zij begeleiden mensen met overgewicht naar een gezonde levensstijl. Deze mensen moeten in principe gewoon gezond zijn en geen medische aandoeningen hebben. Denk hierbij aan diabetes, PDS of voedingsallergieën. Wanneer iemand wel ziek is of een medische aandoening heeft moet die persoon worden doorverwezen naar de huisarts of diëtist.  

 

En hoe zit het dan met de voedingsdeskundige? 

Ten slotte hebben we de voedingsdeskundige. Ook deze definitie wordt regelmatig door elkaar gebruikt met de gewichtsconsulent en de diëtist. Eigenlijk vertelt de naam al wat de voedingsdeskundige doet: het geven van voedingsadviezen. In principe mag iedereen zichzelf een voedingsdeskundige noemen. Je kan dus net als bij de gewichtsconsulent niet aan de titel zien wat hij of zij precies doet. In het geval van een voedingsdeskundige is het altijd handig om te vragen naar de opleidingen die zijn afgerond. Zlim beschikt over gediplomeerde diëtisten, gewichtsconsulenten en voedingsdeskundigen.  

Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek met onze diëtist bij Zlim

Ben jij op zoek naar een diëtist? Of ben jij er na het lezen van deze tekst achter gekomen dat je eigenlijk terecht moet bij een voedingsdeskundige of gewichtsconsultent? In beide gevallen ben je bij Zlim aan het juiste adres. Middels de bewezen Zlim methode helpen wij vrouwen om hun doelen te realiseren. Heb jij interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek met een van onze diëtisten!  

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?