Dit jaar voeg je een vleugje elegantie toe aan je kerstdiner met deze heerlijke zoete aardappel gratin. Net even anders dan de klassieke aardappel gratin en hij staat prachtig op je kerstafel!


Ingrediënten:

– 600 gr zoete aardappel

– Een snufje tijm

– 1 teen knoflook

– Een snufje peper en zout

– 50 gr fijn geraspte harde kaas

– 200 ml slagroom

– Boter of olie om in te vetten

– Verse tijm als garnering


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 2 à 3 mm dik. Een mandoline is handig, maar een kaasschaaf werkt ook prima.

3. Vet een ovenschaal in en rangeer de plakjes zoete aardappel mooi in rijen of plat in de schaal.

4. Pers de knoflookteen uit en voeg deze toe aan de slagroom. Klop hier ook de tijm, peper en zout doorheen. Rasp de kaas fijn en meng deze ook door de room. Giet dit smakelijke mengsel over de zoete aardappel en maak af met een takje tijm.

5. Bak de zoete aardappelgratin eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie en daarna nog eens 25 minuten zonder folie. Controleer voor het serveren of de gratin goed gaar is. 

Smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?