Af en toe is het heerlijk om ’s avonds bij de TV een snack te hebben, of om iets lekkers te eten wanneer je afspreekt met vriendinnen. Je wilt dan graag iets makkelijks, maar dit is vaak ongezond. Gelukkig zijn er ook makkelijke en gezonde opties voor snacks, zoals een gezonde snackplank met zelfgemaakte tzatziki! Tzatziki is een dip die je makkelijk zelf kunt maken en die heerlijk is met gezonde snacks zoals wat verse gesneden groenten. Daarnaast is zelfgemaakte tzatziki gezonder dan de tzatziki uit de supermarkt. Daarom delen wij graag dit simpele recept met jou!

Benodigdheden:

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1/3 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd het stuk komkommer doormidden en haal het vruchtvlees uit de twee helften komkommer.
  2. Rasp de komkommer en laat deze uitlekken in een zeef. Je kunt eventueel met een lepel de komkommer een beetje aandrukken zodat zo veel mogelijk vocht eruit loopt.
  3. Pers of snijd de knoflook fijn.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de komkommer en knoflook en voeg een snuf peper en zout toe en een klein scheutje olijfolie.

Tip! Serveer deze tzatziki met gesneden groentes om te dippen zoals tomaatjes, paprika en wortels, en voeg eventueel een handje noten toe aan je snackplank.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?