Body positivity is een term waar je vandaag de dag niet meer omheen kan. Je ziet het overal voorbij komen. De term staat voor veel mensen voor zelfliefde en je bent mooi zoals je bent. Dik, dun, moedervlekken, met cellulite of wel of geen schaamhaar. Een enorm waardevolle en nodige boodschap natuurlijk! Toch wordt de term volgens veel mensen vaak misbruikt. Het is goed om te weten waar de term body positivity van origine vandaan komt. 

De jaren 60

De term body positivity is in Amerika ontstaan rond de jaren 60 in de strijd voor meer acceptatie van verschillende lichamen, zoals van dikke, zwarte en gehandicapte mensen. Deze beweging is de jaren daarna steeds verder uitgegroeid en strijdde voor gelijkheid op de werkvloer en het niet meer belachelijk maken van dikke (zwarte, gehandicapte) mensen in de films en series.

Rond de jaren 80 en 90 kwamen er steeds meer verschillende dieetprogramma’s en reclames waar dieetpillen en operaties werden aangeprezen. Ook daar maakt de beweging zich tot op heden hard voor en pleit ervoor dat dik zijn niet direct gekoppeld wordt aan ongezond zijn. 

#Selflove

De afgelopen jaren begonnen steeds meer mensen de term body positivity aan zich te koppelen en laten zichzelf zien op social media met een vetrol of met ongeschoren oksels. Dit is een mooie ontwikkeling alleen passen deze statements meer in het hokje zelfliefde.

Wij moedigen iedereen aan om een beetje meer van zichzelf te houden in welke vorm dan ook. Het belangrijkste is dat jij lekker in je vel zit zonder het gevoel te hebben te moeten voldoen aan een bepaalde norm.

Want wat zou de wereld saai zijn als we allemaal op elkaar zouden lijken.

Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?