Het is inmiddels al weer februari. En hoewel het nog best guur en koud kan zijn, is het toch altijd een bijzondere maand. De kop is van het nieuwe jaar af, de januari blues is voorbij. Bovendien kun je op 1 februari weer gewoon opnieuw beginnen met je goede voornemens. Wie heeft gezegd dat je die altijd in januari moet starten?

Elke dag kruipen we steeds een beetje meer richting het voorjaar. De kou nemen we met een waterig zonnetje erbij dan maar voor lief. Net als die regenbui met tegenwind, terwijl je net op de fiets zit. De dagen zijn weliswaar nog wat kort, maar dat is de hele maand! Zo’n maandje met een paar dagen minder dan al die andere maanden. Het is net of dat een ander soort energie geeft, alsof je weet: over 29 dagen (dit jaar wel!) gaan we écht richting de lente!

Go with the seizoensgroenten-flow

Hoe fijn is het om je maaltijden af te stemmen op je flow. Op een zonnige dag ben je enthousiast, je krijgt meer energie en hebt weer zin om dingen te ondernemen. Voor je het weet sta je uren in de tuin te schoffelen. En dan schiet uitgebreid koken er wel eens bij in en moet er gewoon snel iets op tafel. Maar dat hoeft echt niet te gaan ten koste van smaak en kwaliteit!

Ook in februari maken we natuurlijk weer gebruik van de seizoensgroenten. Vers geoogst, vol smaak en rijk aan vitaminen. Eerlijk is eerlijk, er zit niet veel verschil in de groeten van januari en februari, maar door ze eens anders te bereiden krijg je toch een heel andere belevenis.

De seizoensgroenten van februari zijn: aardappelen, aardpeer, boerenkool, groene selder, knolselder, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, wittekool en wortelen.

Zlimme recepten voor februari

Verwerk je groenten eens in een ovenschotel bijvoorbeeld. Zoals deze, met pompoen. Met paar ingrediënten en niet al te veel werk stel je zo een heerlijke maaltijd samen. Really comfy, voor als je lekker even wilt relaxen. En gemakkelijk, omdat je oven het meeste werk voor je doet. Heb je iets meer energie? Wat dacht je dan van deze heerlijke groentenpannenkoekjes? Daar maak je het hele gezin blij mee!

Zlim afvallen inspiratie recept - pasta ovenschotel met pompoen

Een gezond eetpatroon met Zlim

Uiteraard staan er tal van lekker en gemakkelijke recepten op de website van Zlim. Allemaal passend bij een gezond eetpatroon, dus zonder schuldgevoel aan tafel. Wil je meer weten over bewust eten en een gezonde levensstijl? Neem contact op met de dichtsbijzijnde Zlim vestiging voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?