Enthousiast, stralend en vol zelfvertrouwen. Die omschrijving past goed bij de 36-jarige Lydia. Ze combineert het moederschap met een parttime baan als mondhygiëniste en geniet van haar jonge gezin. Om in balans te blijven, en om te blijven stralen, gaat ze een keer per week naar Zlim.

Leven veranderde enorm door kinderen

“Voordat ik kinderen kreeg sportte ik wel eens. Dan ging ik hardlopen, of ik nam een paar maanden een abonnement op de sportschool. Maar niet heel fanatiek.” Toen de kinderen kwamen veranderde haar leven enorm. Je bent zo met je kinderen bezig dat je jezelf nogal eens vergeet. Eten doe je als het even kan en vaak grijp je dan naar een snelle snack. Logisch, maar dat had voor Lydia ook gevolgen. “Toen ik na de geboorte van mijn tweede in de spiegel keek, voelde ik me totaal niet meer prettig. Ook als ik ging winkelen voelde ik me ongemakkelijk met mijn maat. Ik vond het genoeg, er moest iets veranderen.”

 Lydia klantervaring interview Zlim

Warm welkom

Haar schoonzusje tipte haar om Zlim te proberen. Enthousiast door haar verhalen maakte Lydia een afspraak bij Zlim vestiging in de buurt. “Ik voelde me gelijk heel welkom. Het hele programma is zo persoonlijk en dat motiveert enorm.” Ze startte er in juni 2019 en behaalde een geweldig resultaat.

‘Wat ik bij andere sportscholen vaak miste was de juiste begeleiding. En als je dan een bekende tegenkomt is de verleiding al snel groot om gezellig bij te kletsen, in plaats van serieus te sporten”, vertelt Lydia. “Zlim heeft een andere aanpak, die heel goed bij mij past. Het persoonlijke plan, de aandacht die je krijgt maakt gewoon dat je je heel prettig voelt. De begeleiding tijdens de oefeningen werkt bovendien als een goede stok achter de deur; je gaat dan gewoon aan het werk.”

Zlim is geen dieet

Samen met de dames van Zlim werd haar doel bepaald en het programma op maat voor Lydia gemaakt. Daarbij wordt gekeken naar wat haalbaar is, maar vooral wat een gezond gewicht is. Lydia: “De combinatie van bewegen en voeding werkt super. Dat is de kracht van Zlim. En, zo gaat ze enthousiast verder, geen speciaal dieet! Gewoon met mijn gezin mee eten, maar net even andere keuzes maken. Iets minder pasta en juist meer groenten bijvoorbeeld.”

Als je wilt afvallen moet je wel concessies doen. Dagelijks een wijntje is er niet meer bij. Je moet elke dag gezonde keuzes maken. Dat deed Lydia en de kilo’s vlogen er af. En als het zo goed gaat, raak je meer en meer gemotiveerd om verder te gaan. Dan tellen de kilo’s niet meer, maar ook de centimeters. In 8 maanden tijd verloor Lydia 18 kilo en 117 cm in omvang.

De grootste winst

“Zlim heeft geholpen me weer goed in m’n vel te krijgen. Het heeft me veel gebracht. Nog steeds sport ik wekelijks bij Zlim en zo blijf ik keurig op gewicht. Het is ook echt een uurtje voor mezelf, even lekker ontspannen. Doordat je op afspraak sport ga je ook als je even iets minder zin hebt. Dat houdt me goed in balans.”

Natuurlijk heeft ze behoorlijk wat reacties gekregen op haar verandering. “Dat is leuk om te horen. En het motiveert om gezond te blijven. Maar de grootste winst vind ik toch wel dat ik me goed en zelfverzekerd voel. Ik kijk vol zelfvertrouwen in de spiegel en ga stralend het leven door!”

Wil je ook net als Lydia vol zelfvertrouwen door het leven? Zlim helpt je graag op weg je balans te vinden tussen gezond en genieten.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?