We weten allemaal wel dat bewegen gezond is maar toch zit die bank soms veel te lekker. We voelen ons na het werken vaak te moe om te bewegen en het is verleidelijk om ‘s ochtends wakker te worden in je warme auto in plaats van op de fiets. Iedereen kent dit gevoel en tóch zijn er heel veel redenen om juist wel te bewegen en te sporten. Wij geven je een aantal tips!

1. Wandel elke dag

Spreek met jezelf af om elke dag te wandelen. Of dit nou in de ochtend is voor je werk of na het eten of tijdens je lunchpauze. Vind je alleen lopen saai? Doe oortjes in en zet een podcast of luisterboek aan zo kunnen je gedachten heerlijk afdwalen en loop je al snel een langere afstand dan dat je van plan was! 

2. Kantoorbaan? Zet een timer!

Zit je meestal de hele dag achter een bureau? Bij het zitten leg je druk op je ledematen, vooral dan de spieren in je benen. Die druk snijdt je zenuwen en aderen af waardoor het bloed niet voldoende circuleert. Het is belangrijk dat je bloed goed door je lichaam blijft circuleren. Uit onderzoek blijkt zelfs dat meer dan 10 uur per dag zitten kan leiden tot het ontwikkelen van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, obesitas en bepaalde vormen van kanker. Dus doorbreek je zituren! Help jezelf door elk uur een timer te zetten. Deze timer herinnert je eraan om even te bewegen. Sta op, pak een glas water, vraag of collega’s ook iets willen drinken. Of loop gewoon even een rondje in het gebouw. Dit hoeft maar 5 minuten van je tijd te kosten. 

3. Maak actieve afspraken

Afgesproken om met een vriendin een kop koffie te gaan drinken? Maak er een wandeling van! Neem een koffie-to-go mee en wandel en klets samen. Of spreek wekelijks af op hetzelfde tijdstip te gaan sporten (zlimmen) samen met een vriendin. Je stimuleert elkaar en tijdens het sporten door kun je lekker bijkletsen ☺

4. Het zijn de kleine dingen

Je hoeft geen hele grote veranderingen te maken in je leven om meer te bewegen. Juist de kleine dingen kunnen een groot verschil maken denk hierbij aan:

  • Neem de trap
  • Loop tijdens het bellen
  • Parkeer iets verder weg dan dat je bestemming is
  • Speel met je kinderen
  • Download een stappenteller op je telefoon voor meer inzicht in je beweging

Bij Zlim sport je altijd op afspraak. Op deze manier maak je van sporten een prioriteit en zie je dat het zlimmen een routine wordt. Maak een gratis kennismakingsgesprek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?